Meer dan honderd Texelaars waren mee.

Kampioenschap gaat aan Texel'94 voorbij

Algemeen

Het kampioenschap in de vierde klasse A van het amateurvoetbal is donderdagavond aan Texel'94 voorbij gegaan. De Texelaars verloren op neutraal terrein in Breezand met 2-1 van JVC uit Julianadorp dat kampioen werd.

De beslissingswedstrijd werd onder zeer slechte weersomstandigheden gespeeld. Texel '94 nam in de eerste helft met windvoordeel een 0-1 voorsprong op de Dorpers, maar verzuimde ondanks beter spel de vele kansen te benutten. De tweede helft was voor JVC dat gaande de wedstrijd het spel meer en meer naar zich toetrok.

Na ruim vijf minuten schoot Jeroen Vlaming Texel'94 in eerste instantie naar een 0-1 voorsprong. Texel was fel in de duels en had het betere van het spel. Pas na ruim twintig minuten dook de tegenstander voor het eerst op in het Texelse strafschopgebied. De defensie van de eilanders stond rustig te voetballen en had alles onder controle.

Ruim halverwege de eerste helft had Sander de Haan het geluk met zijn schoten niet aan zijn zijde. Steeds weer was de doelman van JVC een sta-in-de-weg. Vijf minuten voor de rust miste Texel-keeper Alexander Smit bij een voorzet de gladde bal. Gelukkig voor hem schoot de spits van JVC in het zijnet.

In de tweede helft kregen de Texelaars het met tegenwind moeilijker.Langzamerhand trok JVC de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Marko Koorn was een kwartier na de rust nog in de buurt van de tweede treffer, maar zijn goed gerichte kopbal werd door verdediger van JVC uit het doel gekopt.

In de 68e minuut viel de 1-1 door Yordi Marquez. Nog geen drie minuten later scoorde spits Patrick Beens de 2-1. Texel '94 beschikte daarna niet meer over de veerkracht om terug te komen. Toen Sander de Haan geblesseerd naar de kant moest, was het met de stootkracht in de Texelse aanval gedaan en speelde JVC een gewonnen wedstrijd.

De Texelaars moeten zich nu richten op de nacompetitie en proberen zo promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen. Maandag (Tweede Pinksterdag) staat de uitwedstrijd tegen Apollo '68 uit Hensbroek op het programma. Bij voldoende belangstelling rijdt er net als donderdagavond een supportersbus mee met de ploeg. Aanmelden kan bij Wim Koorn , tel. 06-53692876. Donderdagavond waren meer dan honderd Texelaars meegereisd naar Breezand om Texel'94 aan te moedigen.

Actie van Pim de Lugt.
Yordi Marquez schiet 1-1 achter Alexander Smit.
Teleurgesteld terug naar Texel.
Texelse IJsboerderij Labora zoekt ijsbereider m/v Algemeen 31 minuten geleden 1
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 1 uur geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06