ZDH-speler Tom Bijl in volle sprint. Foto: Louis Bakker

ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

Matig ZDH verliest in Oudesluis

Algemeen

Het ZDH niet gelukt om de zege op Zeemacht een goed vervolg te geven. In Oudesluis kwamen de Zwaluwen na een 2-0 ruststand nog knap terug, maar ging het in de slotfase opnieuw mis: 4-2.

ZDH begon uiterst moeizaam. Duels werden verloren, de passing was vaak onnauwkeurig en te vaak sprong de bal 'zomaar' van een schoen. Bovendien hadden de gasten het moeilijk met de lange bal die Oudesluis veelvuldig hanteerde. Keeper Tom Reijnders redde oog in oog met spits eerst nog knap met zijn voet, maar was na ruim een half uur toch geklopt toen de bal achter zijn defensie viel. Daarna was Tom Bijl alert bij een slordigheidje van Oudesluis, maar bracht de keeper redding. Vlak voor rust kreeg Reijnders een vervelend stuiterende terugspeelbal niet onder controle en kon een aanvaller van Oudesluis eenvoudig scoren.

Na rust liet ZDH een stuk meer strijdlust zien en dat resulteerde al snel in de aansluitingstreffer. Een verre ingooi van Lars Frederici werd met het hoofd verlengd door Mike de Bruijn, waarna een verdediger van Oudesluis de bal op de hand kreeg en de scheidsrechter voor een penalty floot. Gijs de Graaf benutte deze beheerst.

Daarna had ZDH een overwicht, al was het nog steeds verre van briljant. Vlak nadat Daniël Bakker in de ploeg was gekomen voor Willem Rommets schoot Joost Boekel na een mooie aanval knap raak. De grensrechter vlagde voor buitenspel, wat het waarschijnlijk niet was, maar de scheidsrechter annuleerde het doelpunt.

Met nog ruim 25 minuten te gaan verving spits Koen Jansen Mike de Bruijn. ZDH viel aan en kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. De Graaf ging achter een dieptepass aan, maar zag geen mogelijkheid de bal af te spelen. Hij ging aan de wandel en scoorde met een fraaie krul in de verre hoek.

ZDH ging in het vervolg op jacht naar de winnende treffer, maar het was Oudesluis dat scoorde. Met een fraai afstandsschot, waarbij de verdediging echter verzuimde in te grijpen. Met nog een paar minuten te spelen maakte Frederici hands in het strafschopgebied. Reijnders toucheerde de bal nog wel, maar kon de 4-2 vanaf elf meter niet voorkomen.

Komende zondag speelt ZDH op eigen veld de laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander is dan Vesdo.

Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 18 minuten geleden
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 17 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2