Nummer 3 Joost Boekel scoort met een geplaatst schot 1-0.
Nummer 3 Joost Boekel scoort met een geplaatst schot 1-0. Foto: Louis Bakker

ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH boekt fraaie zege op Zeemacht

Algemeen

ZDH heeft zondag een fraaie overwinning geboekt op Zeemacht. In Den Hoorn werd het na een 1-0 ruststand maar liefst 5-2 voor de Zwaluwen.

Coach Joop Rommets kon over een ruime selectie beschikken. Grootste pluspunt was de rentree van de ervaren verdediger Guido Boogaard. Een tegenvaller was wel het afhaken van Daniël Bakker tijdens de warming-up. Ook spits Koen Jansen, die vorige week nog twee keer scoorde, was door een blessure niet beschikbaar.

Tegenstander Zeemacht uit Den Helder heeft een wisselvallig team. Enkele spelers zijn actief voor het eerste zaalvoetbalteam van hun club, dat net als Texel'94 in de eerste divisie uitkomt. Ze toonden regelmatig hun virtuositeit op de vierkante meter, maar legden het vaak toch af tegen de mannen van ZDH, die fysiek sterker oogden, harder werkten en ook beter samenspeelden.

Voor rust waren de hoogtepunten lange tijd schaars. Zeemacht probeerde het noodgedwongen een paar keer met een afstandsschot, maar kon keeper Tom Reijnders, die al het hele seizoen uitstekend in vorm is, nauwelijks verontrusten. ZDH viel aan, maar deed dat vaak te behoedzaam. De beste kans ontstond na een scherpe voorzet van Kees Lap. Tom Bijl kopte terug op Gijs de Graaf, maar die kreeg net zijn schoen niet tegen de bal.

Toch kwam ZDH een kwartier voor rust op voorsprong. De Graaf behield in een mooie aanval het overzicht en legde de bal breed op Joost Boekel, die normaal in de verdediging speelt, maar als middenvelder uitstekend spel liet zien. Hij plaatste de bal met uiterste precisie in de linkerbovenhoek.

Na de thee begon ZDH wat nonchalant, maar Zeemacht kon niet profiteren. Gaandeweg trokken de Hoornders het initiatief naar zich toe. De ijverige Willem Rommets was na een snelle uitbraak dichtbij 2-0, maar knalde op de paal. Even later moest hij met een lichte blessure naar de kant. Beer van Gelder was zijn uitstekende vervanger.

Na iets meer dan een uur spelen scoorde ZDH 2-0. Een fraaie treffer: met drie man in zijn nek bleef De Graaf knap in balbezit en legde hij terug op Tom Bijl, die met een formidabele knal de kruising vond. Vrijwel vanaf de aftrap gaf Van Gelder een loepzuivere voorzet op Bijl. De lange spits kopte vallend rakelings over. Nog geen twee minuten later werd het toch 3-0. Een corner van Lap werd door Tijs van Exel verlengd, waarna Mike de Bruijn tussen drie Zeemachters door het doel trof.

Met Stef Kooger voor de moegestreden Boekel volgde daarna een periode waarin bijna alles lukte. De Graaf scoorde na voorbereidend werk van Tijs van Exel 4-0 en De Bruijn was alert toen een diepe bal van Bijl net Lap niet bereikte. De ene aanval was nog mooier dan de ander. Daarna sloop er toch weer wat nonchalance in de Hoornder ploeg, waardoor Zeemacht in de slotminuten nog twee keer kon scoren, waarvan één keer uit een penalty.

Zondag is ZDH vrij. Een week later volgt een uitduel tegen Oudesluis.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06