Jan Beijert met zijn vrouw Hetty.
Jan Beijert met zijn vrouw Hetty. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Koninklijke onderscheiding Jan Beijert

Algemeen

Jan Beijert uit Den Burg is woensdagavond koninklijk onderscheiden voor zijn jarenlange inspanningen voor het Texelfonds.

Hij werd na afloop van de jubileumavond van het Texelfonds in Cinema Texel in Den Burg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Michiel Uitdehaag speldde hem de versierselen op.

Beijert stond in 2003 aan de wieg van het Texelfonds, was in 2004 betrokken bij de oprichting, was aanvankelijk adviseur en vanaf 2010 bestuurder van het Texelfonds waarvan hij inmiddels al een paar jaar voorzitter is.

Hij was niet alleen op Texel bezig met het gemeenschapsfonds, maar spande zich ook landelijk in voor de oprichting van gemeenschapsfondsen door zijn kennis te delen. Het Texelfonds heeft op Texel inmiddels meer dan zeven ton aan tal van initiatieven uit de samenleving kunnen bijdragen.

In 2017 stond Beijert ook aan de basis van de bestuursklas voor jongeren op de OSG waar het Jong Texelfonds uit naar voren is gekomen. Dat wordt geleid door jonge Texelaars die geld besteden aan projecten voor en door jongeren op het eiland.

Daarnaast was Jan Beijert van 2009 tot 2015 lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Texels Museum, was hij van 2000 tot 2004 voorzitter van tennisvereniging Deuce in Den Burg, een aantal jaar voorzitter en penningmeester van het Texels Christelijk Mannenkoor en hij was betrokken bij het koor a'Capabel. Sinds 2016 is hij ook vrijwilliger bij museum Waelstee in De Waal.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2