Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Sterk herstel Brands en Kikkert

Algemeen

Petra Brands en Piet Kikkert haalden de rondewinst binnen in de klaverjascompetitie. Bas Tromp en Frans Stark bouwden hun voorsprong in het algemeen klassement verder uit.

Petra Brands en Piet Kikkert kijken terug op een weinig gelukkige periode. In de zesde speelronde volgde echter een uitstekend herstel. Met vier gelijkmatige winstpartijen werd de eerste plaats binnengehaald met een score van 7347 punten. Dankzij deze score stijgen Brands en Kikkert van veertien naar dertien en doen de rode lantaarn over aan de concurrentie. Bas Tromp en Frans Sterk kenden een bliksemstart met hoge scores van 2248 en 2381 punten. Dan behoort een score van boven de 8000 zeker tot de mogelijkheden maar na een zeer matige derde ronde van 1156 punten zat het er niet meer in. Zij haalden 7323 punten en dat was goed voor de tweede plaats. De koplopers doen daarmee uitstekende zaken voor het algemeen klassement en verstevigden hun eerste plaats. Martien Bakelaar moest vaste maat Marja Bakelaar missen, maar deed met invaller Thijs Smit goede zaken door de derde plaats binnen te halen. Zij haalden 6904 punten en maken daarmee het verloren terrein van vorige week weer goed. Zij stijgen van twaalf naar tien. Tiny Zwaneveld en Piet Moree handhaafden zich in de subtop door vierde te worden. Zij haalden 6454 punten en handhaven zich op de vierde plaats in het klassement. Ook Jos Veeger en Theo Stoelinga handhaven zich in de top door met één punt minder (6453) de vijfde plaats te halen. Zij stijgen daarmee van acht naar vijf in het klassement. Het gemiddelde was met 6205 punten best goed. Er werden voor de derde achtereenvolgende week 26 marsen gespeeld.

Bas Tromp en Frans Stark nemen nu al afstand en zijn al bijna 2000 punten los van de nummers twee, Lieuwe van der Veen en Co Koomen. John Vlaming en Eric Jan Geus blijven derde op een kleine 2500 punten achterstand.

De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 3 uur geleden
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 7 uur geleden
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen gisteren 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30
Afbeelding
medewerker planning gezocht 15 apr, 10:00
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15