Rutger Platenburg gaat voor de lossen band
Rutger Platenburg gaat voor de lossen band Foto: DVO

Dit artikel is geschreven door
DVO Biljartvereniging

Door Vriendschap Ontstaan in 1983. www.biljartenoptexel.nl

Schrama, Barhorst en Platenburg periodewinnaars libre competitie DVO

Algemeen

De eerste periode van de libre-biljartcompetitie bij DVO is gespeeld. Frits Schrama is de winnaar geworden van de maandagavond, Adrie Barhorst van de donderdag- en Rutger Platenburg van de vrijdagavond.

Biljartvereniging DVO vierde in september haar 30-jarig bestaan. Alle reden om het te vieren; de vereniging bloeit als nooit tevoren. Met ruim 70 leden worden er door de week vrijwel elke avond met veel enthousiasme diverse competities in de Witte Burcht gespeeld. Ook buiten de clubavonden zijn er nogal wat spelers die in diverse verbanden oefenen en daardoor het spelpeil omhoog krikken.

Zo pakte op de maandagavond libre competitie Frits Schrama, na lange tijd niet gespeeld te hebben, het biljarten weer op. In zijn eerste seizoen bij DVO eindigde Schrama in de middenmoot met een gemiddelde van 0,85. Kennelijk heeft hij de zomerstop gebruikt om veel te oefenen, want hij verbeterde zijn gemiddelde in de eerste periode van het nieuwe seizoen met maar liefst 42 procent. Met een winstpercentage van 86 stond Schrama onbedreigd vanaf het begin aan kop.Na de eerste periode wordt voor alle spelers de handicap bijgesteld. Schrama zal het in de tweede periode daardoor een stuk moeilijker krijgen, want om een partij te winnen moet hij nu 24 caramboles maken in plaats van 17.Nieuwkomer Pieter Duin doet het ook uitstekend, vooral in het kleine en secure spel, waardoor hij als tweede eindigde. De grootste series (23) op de maandagavond werden gemaakt door Gijs Berger en Roel Riegman.

Op de donderdagavond wisselde de koppositie vanaf het begin tussen Adrie Barhorst en Mariëlle Aubertijn. Beiden verbeterden hun gemiddelde aanzienlijk met 13 resp. 21 procent en konden niet meer worden ingehaald. Vooral door goed spel in de tweede helft van de eerste periode pakte Barhorst uiteindelijk de eerste plaats. De hoogste series werden op de donderdagavond gemaakt door Marc Prins (63) en John Sessink (33), die daarmee zijn persoonlijk record verbeterde.

Op de vrijdagavond competitie ging het tussen Rutger Platenburg, Robbin Nieuwenhuis en Eric Wagemaakers. Uiteindelijk werd Platenburg de winnaar. Nieuwenhuis gaat nog elk kwartaal spectaculair vooruit. In de eerste periode verbeterde hij zijn gemiddelde van 2,80 naar 3,5. Gezien zijn spel is het einde van deze stijgende lijn nog lang niet in zicht.De grootste serie op de vrijdagavond kwam uiteraard op zijn naam: 36 caramboles, Biem Trap maakte er 13 op rij.

Behalve libre worden er bij DVO ook de disciplines bandstoten en driebanden gespeeld. Hierover later meer, zie ook www.biljartenoptexel.nl

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 22 uur geleden 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen gisteren
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2