Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Filmmaker zoekt steun voor speelfilm op Texel

Cultuur

"Op de grens van mijn eiland" is de titel van een film over waarheid en leugens, die zich afspeelt op Texel. Regisseur en scenarist Aswin Baaijens van Second Sun wil de film in 2020 realiseren.

"We vinden dat de prachtige omgeving van Texel nog niet genoeg aandacht heeft gekregen in Nederlandse film. Met deze speelfilm willen we een spannend en intrigerend verhaal vertellen die in contrast staat met de rustgevende omgeving van Texel. De film gaat over Texelaars en er zitten iconische Texelse aspecten in. Zoals het jaarlijkse windfestival, dat is een belangrijk aspect in het verhaal."

Baaijens, afgestudeerd aan het SintLucas in Eindhoven als AV-specialist, droomt er van jongs af aan van speelfilms te maken. Hij heeft met vrienden de krachten gebundeld. "We kwamen er al snel achter dat de Nederlandse speelfilmwereld een gebrek aan variatie heeft. Het is moeilijk voor makers die niet uit omgeving Amsterdam/Hilversum komen een film in de grote zalen te krijgen. Daar willen wij verandering in brengen. We zijn ons actief aan het inzetten om makers te verbinden en te inspireren om zo de filmwereld in Nederland te veranderen en nieuwe innoverende makers een stem te geven."

Prijzen gewonnen

Second Sun heeft de korte film "Hoort Erbij" gemaakt. (https://vimeo.com/282900517/0769f34c16) Na een aantal prijzen gewonnen te hebben en op meerdere film festivals gedraaid te hebben heeft deze korte film veel deuren geopend. "We zijn uitgenodigd bij Brabant C, het cultuurfonds van Brabant, om een grote subsidie te krijgen voor onze volgende speelfilm "Op de grens van mijn eiland".

Crowdfunding

Voordat we deze speelfilm kunnen maken willen een pilot schieten om het idee te testen bij Brabant C en mogelijke financiers over de streep te trekken. Hiervoor zijn we een crowdfunding actie gestart.

De link naar de crowdfunding is: https://cinecrowd.com/nl/op-de-grens-van-mijn-eiland

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 4 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3