Afbeelding
Foto: Pixabay

Autoverzekeringen voor youngtimers

Algemeen

Een autoverzekering voor youngtimers is een stuk goedkoper dan voor normale auto's. De eisen die bepalen of je auto een youngtimer is, verschilt per verzekeraar. Hieronder lees je alles omtrent youngtimerverzekeringen.

Wat is nu eigenlijk een youngtimer?

Een youngtimer is in feite een oldtimer in zijn jonge jaren. De meeste verzekeraars beschouwen een auto als youngtimer wanneer deze 15 tot 25 jaar oud zijn. Er zijn echter ook een enkele verzekeraars die al vanaf 10 jaar oud over een youngtimer spreken. Niet elke oude auto is een youngtimer, een eis wat gelinkt staat aan de youngtimer is dat de auto in de toekomst een mogelijke klassieker kan worden. De reden dat een speciale youngtimerverzekering interessant is voor een verzekerde, is dat speciale verzekering voor een toekomstige klassieker een stuk goedkoper is dan een normale autoverzekering.

Waar kan je een youngtimerverzekering afsluiten?

Je kan niet bij elke verzekeraar een youngtimerverzekering afsluiten. Slechts een paar verzekeraars in Nederland bieden de speciale verzekering aan. Een aantal eisen voor deze verzekering die vaak voorkomen bij verzekeraars zijn dingen als een minimale leeftijd van 15 jaar oud (bij sommige verzekeraars 10 jaar, dat je naast de youngtimer ook nog een 'normale' auto hebt voor normaal dagelijks gebruik en dat de auto exclusief voor hobby doeleinden. Als je auto aan al deze eisen voldoet, kun je op zoek naar een youngtimerverzekering. Je kan op Autoverzekering.nl alle verzekeringen op een rijtje zetten er vergelijken. Zo kom je uit op de beste verzekering voor jouw persoonlijke situatie en wensen. Deze verzekering kan je tevens direct afsluiten via Overstappen.nl - autoverzekering afsluiten.

Schadevrije jaren

Bij een normale autoverzekering bouw je, als je geen schade veroorzaakt, schadevrije jaren op. Je klimt dan op de zogeheten bonus-malusladder. Bij een youngtimerverzekering is dit een tikkeltje anders. Aangezien een youngtimer voor hobbygebruik is, bouw je bij vrijwel alle verzekeraars geen schadevrije jaren op. De verzekeraar gaat ervan uit dat er geen schade wordt geleden, omdat de auto toch niet veel op de weg is. Dit kan als een domper worden ervaren, zeker als je voorheen je youngtimer als enige auto gebruikte. Als je youngtimer de enige auto is, heb je waarschijnlijk bij de oude, gewone autoverzekering schadevrije jaren opgebouwd. Deze schadevrije jaren zijn gelukkig bij veruit de meeste verzekeraars nog 3 jaar geldig. Check daarom even voordat je een verzekering afsluit wat je schadevrije jaren kunnen gaan betekenen bij je nieuwe verzekering.

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 14 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 17 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 18 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5