Erja Lyytinen uit Finland, één van de artiesten op Texel Blues.
Erja Lyytinen uit Finland, één van de artiesten op Texel Blues.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Dertig bands op Texel Blues

Cultuur

Op de 32ste editie van Texelblues op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 oktober in Den Burg treden op 13 podia op drie avonden meer dan 30 nationale en internationale bluesartiesten op.

Het festival opent op vrijdagavond met Erja Lyytinen uit Finland, de aftrap voor een lang weekend vol blues. Erja werd in 2017 uitgeroepen tot beste gitarist in Europa tijdens de European Blues Awards. Zij speelde onder andere met Carlos Santana en heeft momenteel een wereldtour met niemand minder dan Jennifer Batten. In haar voorprogramma de Young Blues Challenge winnaars uit 2018, het Ray Stepien Trio.

Zaterdag is Aynsley Lister uit Engeland de hoofdact. Aynsley wordt gezien als een van de beste gitaristen in de wereld. In 2014 ontving hij tijdens de prestigieuze Britisch Blues Awards de award voor 'Best Songwriter' en 'Best Song' [for Home]. In Aynsley's voorprogramma de bluesrock band La Grange.

Julian Sas sluit af

Zondag geeft Julian Sas het afsluitende concert tijdens de 'Texeler Bier Blues Night'. Voor Julian Sas is het alweer 17 jaar geleden dat hij een spetterend optreden verzorgde op het Texelblues festival. Let wel, de 'Texeler Bier Blues Night' is een Plus-Concert. Helaas is dit Plus-concert al uitverkocht.

Een greep wat er allemaal voorbij komt tijdens deze 32ste editie: Stef Paglia Trio [B], Blackwater Roll Blues Band [UK], No-King, Dede Priest [USA] & Johnny Clark & the Outlaws, Slim Robin Band, Tony Dowlers Hellhounds [UK], Joost de Lange Band, GG and the Cruisers, Bas Kleine and his Harmaniacs, No-King, Sheewawah (Nederlandstalige blues), Gumbo & the Monk, Zydeco La Louisiana en veel meer.

Op de website www.texelblues.nl staat het complete programma.

Ook overdag en in de vroege avond zijn er allerlei blues-activiteiten. Optredens, blues-diners en bleusy workshops. De organisatie doopt Den Burg dit weekend daarom om tot Den Blues!

Texelblues Challenge 2019

Tijdens de 32ste editie van het Texelblues festival wordt ook deTexelblues Challenge gehouden. Bands spelen voor een groot publiek van echte blues liefhebbers en kenners. Ze staan in de picture van bookers, festivals en de nodige lues media. De vakjury heeft na diep beraad van de 21 bands die zich aanmeldden er vijf uitgenodigd om zaterdag de muzikale challenge aan te gaan:

Possum Belly Overalls( Ol' time rustic blues), Raymunda (een stem als Janis Joplin), Bettie Bravo (rock 'n blues), The Mudbirds (blues), Mike Martin & The Bluesboys (ouwe rotten). De Texelblues Challenge is zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur in Café de Zwaan, Café Mans, Café de Slock, Brasserie de Lindeboom en Stayokay.

Blues Radio 501 en Radio Texel en Texelblues Radio verzorgen live uitzendingen vanaf de Groeneplaats en Het Glazen Paleis. Zaterdagmiddag speelt het proeflokaal van de Texelse Bierbrouwerij vanaf 14:00 uur Duketown Slim.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Algemeen 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2