Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Spullen om het leven prettiger te maken

Algemeen Wonen

Sfeervolle zithoeken, aangekleed met mooie kussens en andere decoraties. Fraaie schemer-, sta- en hanglampen, stoelen, tafels, schalen, kaarsen, beelden, wandkleden, schilderijen en andere woonaccessoires bij Texels Wonen aan de Schilderweg tussen Den Burg en Oudeschild.

Omschrijven van de even uitgebreide als unieke en sfeervolle collectie, gepresenteerd op liefst 1200 vierkante meter, is onbegonnen werk. "Spullen om het wonen en leven leuker en prettiger maken", vat Bert van der Wal samen. Urenlang kun je ronddwalen tussen al die bijzonderheden, waarvoor Bert en Anne-Marie geregeld op reis gaan om bijzonderheden op te scharrelen. Woonaccessoires voor binnen en buiten. Het is alweer vijf jaar geleden dat Bert de overstap maakte van Den Burg naar de Schilderweg en hij heeft er nog geen dag spijt van gehad. Weg uit de drukte, vrijheid, volop ruimte, ook om te parkeren. Texels Wonen is meer dan een onderneming. Een levenswerk. "Het is hier nooit af."

Altijd op zoek naar bijzondere spullen om het nóg mooier te maken. "Ik kan wel domweg ergens vijf pallets van dit of dat neerzetten, maar dat is niet mijn ding. Ik moet er zelf achter staan. Een vriend van mij zegt wel eens: je doet het gewoon voor jezelf. Dat is ook zo, mijn werk is mijn hobby. Ik vind het prachtig. Maar ook om anderen er van te laten genieten."

Geen dag hetzelfde bij Texels Wonen. De collectie wisselt continu. In de Woonloods fauteuils, tafels, banken, karpetten, lampen, vazen, potten,  beelden, schalen, vazen, geuren, kaarsen, kussen, souvenirs, teveel om op te noemen. Sfeervol en doordacht gerangschikt, waar je heerlijk kunt "verdwalen".

Verderop de bloembinderij, waarin de mooiste boeketten worden samengesteld. De mogelijkheden zijn eindeloos. Speels en wild, maar ook modern en strak. Een fraaie bloemenpracht en allerlei bijzondere potten, vazen, decoraties en noem maar op. Ook mooie doorkijkjes, een ruimte vol geuren en kleuren.

Texels Wonen heeft ook alle spullen voor de tuin, terras of balkon. Je vind op de buitenplaats. Diverse kiezelpotten, Boeddhabeelden, vuurkorven, wateremmers en nog veel meer. Ook een grote collectie vorstbestendige buitenpotten. En een groot assortiment aan rijk bloeiende en vaste planten voor op het terras.

Texels Wonen, Schilderweg 220, 1792 CK Oudeschild, maandag tot en met zaterdag geopend.

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 3 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 6 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 7 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5