Een kenmerkend beeld: het doel van ZDH wordt zwaar belegerd.
Een kenmerkend beeld: het doel van ZDH wordt zwaar belegerd. Foto: Louis Bakker

ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH houdt schade tegen JVC beperkt

Algemeen

Het is ZDH in de strijd om de beker niet gelukt het twee klassen hoger spelende JVC te verrassen. Net als een week eerder tegen Oosterend werd het 4-0 voor de tegenstander.

Voor het eerst speelde ZDH dit seizoen thuis en de gemeente had haar best gedaan. Het veld lag er vers gemaaid bij en het nieuwe vangnet achter het doel aan de Paal 9-kant kon meteen worden getest. Materiaalman Ton Arnout had de doelen voorzien van fraaie blauwwitte netten.

ZDH probeerde 'compact' te spelen en dat lukte beter dan tegen Oosterend. Met kunst- en vliegwerk hielden de Hoornders het doel nog lang schoon. Pas na een klein halfuur kwamen de Julianadorpers uit een vlot lopende aanval op voorsprong. Helaas voor ZDH werd het een kleine tien minuten later al 0-2. Tijs van Exel kopte de bal bij een voorzet weg, maar zag deze voor de voeten belanden van een tegenstander. Die knalde vanaf de rand van het strafschopgebied ineens op doel: raak. Zelf kreeg ZDH nauwelijks ruimte om aan te vallen. De thuisploeg kwam niet verder dan een afstandsschot van Tom Bijl, één corner en een vrije trap.

Na de thee was het weer een stuk aangenamer. De buien maakten plaats voor een waterig zonnetje. Wat niet veranderde, waren de verhoudingen op het veld. Dat gebeurde ook niet nadat Remco Boogaard zijn rentree had gemaakt. Hij kwam in het veld voor Willem Rommets. Het bleef vooral een kwestie van hard werken en geconcentreerd verdedigen, om zodoende de schade beperkt te houden. Daarbij speelde de uitstekend keepende Tom Reijnders een belangrijke rol.

Met nog twintig minuten te gaan werd het uit een individuele actie toch 0-3. Daarna had ZDH de pech dat aanvoerder Guido Boogaard geblesseerd raakte. Strompelend hield hij het nog een tijd vol, maar rond de tachtigste minuut moest hij toch het strijdperk verlaten. In blessuretijd werd het uit een snelle counter nog 0-4.

Komende zondag speelt ZDH een oefenwedstrijd tegen De Koog. Gezien de zorgelijke staat van het terrein van De Koog wordt de plaats van handeling vrijwel zeker Den Hoorn. Een week later start de competitie met een thuisduel tegen oude bekende Wieringerwaard.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.