De onderste borden werden vorige week geplaatst en deze week vervangen door de bovenste.
De onderste borden werden vorige week geplaatst en deze week vervangen door de bovenste.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Brug Stuifweg wordt gesloopt

Algemeen

De brug tussen de Stuifweg en de Lancasterdijk wordt komend najaar gesloopt. Dat laat de gemeente weten naar aanleiding van vragen van de redactie.

Op foto's is te zien dat de overgang plotseling is afgesloten voor autoverkeer. Het leidde tot de nodige verbazing daar er tijdens de werkzaamheden voor de dijkverzwaring nog vrachtwagen met zand overheen reden. Vorige week werden eerst borden geplaatst dat de overgang 'fietspad' was. Deze zijn inmiddels vervangen voor verbodsborden voor alle vervoer met uitzondering van fietsers en voetgangers.

De gemeente meldt: "naar aanleiding van schade aan de leuningen is recent een technische opname van de brug gemaakt. Hieruit blijkt dat de constructie van de brug zodanig slecht is dat deze gesloopt moet worden. Hiervoor hebben we de brug moeten afsluiten voor autoverkeer. De brug is dus nu alleen nog voor fietsers en voetgangers te gebruiken. Inwoners die aan deze weg wonen zijn hierover met brief en persoonlijk geïnformeerd."

Over het vervolgtraject laat de gemeente het volgende weten: "Met het Hoogheemraadschap(eigenaar van de dam) en Natuurmonumenten (eigenaar van het water aan beide kanten van de dam) overleggen we hoe we de verbinding voor het autoverkeer gaan herstellen. Dit najaar wordt de brug gesloopt en we verwachten dat er einde dit jaar of begin volgend jaar weer auto's kunnen rijden."

De redactie vroeg ook waarom de net geplaatste borden na een week alweer zijn vervangen: "Beide varianten hebben verkeerskundig dezelfde betekenis, je mag er alleen met de fiets over en niet met de auto. De tweede variant legt de nadruk op het verbod om er met de auto over de brug te rijden. En het leek ons bij nader inzien duidelijker te communiceren dat de brug niet geschikt is voor autoverkeer. Vandaar dat we de borden hebben vervangen."

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 2 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 19 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 22 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen gisteren
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2