Erja Lyytinen uit Finland, één van de  hoofdacts op Texelblues.
Erja Lyytinen uit Finland, één van de hoofdacts op Texelblues.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Dertig acts op Texelblues

Cultuur

De organisatie van Texelblues kijkt al vooruit naar de 32ste editie op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2019. Drie avonden met meer dan 30 nationale en internationale bluesartiesten op 14 locaties in Den Burg.

Keur aan nationale en internationale bluesartiesten

Het festival opent op vrijdagavond met Erja Lyytinen uit Finland, de atfrap voor een lang weekend vol blues. Erja werd in 2017 uitgeroepen tot beste gitarist in Europa Tijdens de European Blues Awards. Zij speelde onder andere met Carlos Santana en heeft momenteel een wereldtour met niemand minder dan Jennifer Batten. In haar voorprogramma de 'Young Blues Challenge' winnaars uit 2018, het Ray Stepien Trio.

Zaterdag is Aynsley Lister uit Engeland de hoofdact. Aynsley wordt gezien als een van de beste gitaristen in de wereld. In 2014 ontving hij tijdens de prestigieuze British Blues Awards de award voor 'Best Songwriter' en 'Best Song'. In Aynsley's voorprogramma de bluesrock band La Grange.

Zondag geeft Julian Sas het afsluitende concert tijdens de 'Texeler Bier Blues Night'. Dit is een Plus-Concert. Hiervoor is een extra ticket te koop voor €5,-, alleen in combinatie met een weekend passe-partout. Voor Sas is het alweer 17 jaar geleden dat hij een optreden verzorgde op Texelblues.

Verder zijn er optredens van Stef Paglia Trio, Backwater Roll Blues Band, No-King, Dede Priest [USA] & Johnny Clark & the Outlaws, Bourbon Street Band, Tony Dowlers Hellhounds, Joost de Lange Band, GG and the Cruisers, Bas Kleine and his Harmonicas, Farstreet, No-King, '69 Comeback, Sheewawah (Nederlandstalige blues), Gumbo & the Monk en Zydeco La Louisiana. Het complete programma staat op de Texelblues website.

Voor de Texelblues Challenge melden zich wekelijks al bands en bluesacts aan om te mogen spelen op Texelblues. Bands kunnen zich binnenkort opgeven via www.texelblues.nl, waarna een jury bepaalt wie op zaterdagmiddag 12 oktober meedingt naar de Texelblues Challenge Award. De winnaar speelt op de volgende editie als voorprogramma op het MainStage podium in Question Plaza.

Blues Radio 501 en Radio Texel maken dat weekend Texelblues Radio, met live uitzendingen vanaf de Groeneplaats en vanuit Het Glazen Paleis. Blues-DJ Rogier van Diesveld en Robbert Fossen presenteren live radio met veel muziek van en interviews met de optredende bands.

De online ticketverkoop is gestart via www.texelblues.nl. Texelblues is een initiatief van Stichting Organisatie Muziekevenementen Den Burg.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 6 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3