Elmar Keijser in de grote zaal van de bioscoop. Zoals te zien is, is er ruimte genoeg.
Elmar Keijser in de grote zaal van de bioscoop. Zoals te zien is, is er ruimte genoeg. Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

"Gewoon gezellig uit" in heropende bioscoop

Algemeen

Borden bij de ingang, desinfectiezeep bij de deur, eenrichtingsverkeer en de oproep om niet meer dan een kwartier van tevoren te komen. Het is wat geregel, maar bij Cinema Texel hebben ze er zin in. Maandag gaan de deuren weer open.

We hebben alle voorzorgsmaatregelen getroffen die we hadden kunnen treffen 

"We hebben alle voorzorgsmaatregelen getroffen die we hadden kunnen treffen. We mogen vanaf 1 juni weer dertig man binnen hebben. Dat is met anderhalve meter in de grote zaal sowieso geen probleem. Daar kunnen normaal 148 man in, in de kleine zaal kunnen er normaal 56, met de huidige maatregelen 24. We hebben gekeken naar de meest logische looproutes en indeling van de zaak", vertelt eigenaar Elmar Keijser.

Buiten heeft de bioscoop de beschikking tot een ruim terras. Het binnenrestaurant wordt niet gebruikt, maar buiten kan men vanaf maandag om 12:00 uur - binnen de mogelijkheden van de maatregelen - weer genieten van een drankje. "Wij hebben het geluk dat we hier op een prachtige plek zitten met veel ruimte. De anderhalve meter is hier buiten dus ook geen probleem. Voor de bioscoop geldt dat men van tevoren een kaartje moet kopen. Dit kan zowel per email, via de website of telefonisch (gegevens zie filmschema rechts red.)."

Elmar begrijpt dat de nieuwe filmbeleving anders is, maar hoopt dat mensen gewoon ouderwets genieten van een middagje of avondje uit. "Juni is normaliter niet ons drukte maand, vanwege het mooie weer. Maar we hopen dat we gewoon ons werk weer op kunnen pakken op een manier die voor iedereen prettig is."

Daarbij hopen Elmar en zijn team ook op het gezonde verstand van de gasten. "We hebben één ingang en één uitgang. Maar natuurlijk moet men soms iets meer geduld hebben dan men van nature gewend is. Per rij zitten de mensen op grote afstand van elkaar. In de grote zaal laten we bijvoorbeeld rij 4 vrij zodat men altijd een pad heeft om naar de andere kant te komen als de stoelen aan het begin van dezelfde rij al bezet zijn omdat de andere gasten al eerder zijn. Wij hopen op een beetje begrip en medewerking van de gasten. Wij doen uiterste best om aan de wensen van de gasten te voldoen, maar soms is het niet mogelijk om iemand zijn favoriete stoel aan te bieden."

Met het oog op voorkomen van het onnodig rondpompen van dezelfde lucht, is de airco uitgeschakeld. "Maar men hoeft niet bang te zijn dat het te warm wordt. We hebben goede ventilatie met buitenlucht door grote installaties op het dak. Men kan er zeker van zijn dat we alles wat kan binnen onze mogelijkheden ook echt gedaan is."

Qua films gaat Elmar zijn uiterste best doen om een aantal mooie films te kunnen presenteren. "Maar ik ben wel afhankelijk van het aanbod. Een aantal films, zoals bijvoorbeeld de nieuwe James Bond, zijn voor langere tijd uitgesteld door coronamaatregelen in Europa, China en de Verenigde Staten."

Het filmoverzicht volgt morgen en is vandaag al te lezen in de Texelse Courant.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3