Bedrijvengids

Cinema Texel

Cinema Texel is een moderne bioscoop met twee zalen. Beide zalen zijn voorzien van de nieuwste voorzieningen op het gebied van beeld en geluid waardoor u een schitterende bioscoopervaring zult hebben. De stoelen in Cinema Texel zijn misschien wel de beste van Nederland. Voor het actuele programma kunt u hier klikken.

Verleden In de Gouden (17e) Eeuw was het pand waarin Cinema Texel gevestigd is bekend als 'De Vergulde Kikkert'. Het was een logement dat regelmatig onderdak bood aan hoog geplaatsten zoals VOC kooplieden en scheepsofficieren. Tegelijkertijd stond het bedrijf onder de Texelaars bekend om zijn Bourgondische maaltijden, uiteraard vergezeld van een goed glas. Niet te vergeten was dit hèt trefpunt voor toneel, dans en zang. Kortom toen al de plek voor breed kostelijk vermaak. De eigenaar was Albert Lambertz Kikkert, die nog enkele andere zeer goed bekend staande eet- en drinkgelegenheden bezat.

Heden Volgens het gedachtegoed van Kikkert tóen biedt Cinema Texel nú op vele manieren kostelijk vermaak. Tijdens de lunch serveren wij verfrissende combinaties zoals panini's, bagels en wraps. 
Ook serveren wij vanaf 17:00 Bourgondische vlees-gerechten en maaltijdsalades, van eersteklas kwaliteit. 
Sinds 2014 hebben wij een schepijspunt, zodat wij op warme dagen verkoeling kunnen bieden in het voorbijgaan. 
Wij vertonen in onze 2 bioscoopzalen de meest recente films voor jong en oud. Van 'Blockbusters' tot 'Artfilms'. 
Cinema Texel is volledig ingesteld op het organiseren van bedrijfspresentaties, publieksbijeenkomsten, debatten, 
verenigings- en eigen filmvertoning, (kinder)feestjes, events en vele andere soorten bijeenkomsten.

Contactgegevens

Cinema Texel

Gravenstraat 33

1791CJ Den Burg

Tel 0222-312027

Dagelijks geopend vanaf 30 minuten voor aanvang van de eerste film. Voor het volledige programma kijk op www.cinematexel.nl