Afbeelding
Foto:

Welkom bij Cinema Texel!

DEN BURG - In Cinema Texel geniet je het hele jaar van de nieuwste topfilms voor jong én oud. Dus is het een keer iets minder mooi weer of heb je gewoon zin in een gezellige filmmiddag of -avond, kom dan naar Den Burg. Naast 'blockbusters' vertoont Cinema Texel regelmatig ook documentaires, 'arthouse' films in de Film Clubvoorstellingen op dinsdagmiddag en andere bijzondere voorstellingen. De bioscoop, gevestigd in een karakteristiek 17e eeuws pand in Den Burg, heeft twee zalen én een gezellig terras. De komende tijd zijn onder meer de volgende films te zien. Het volledige programma vind je op cinematexel.nl en zie ook de advertentie achterop deze krant.

Wicked Little Letters
Missouri. 'Dear Edith, you foxy ass old whore…' Het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene handgeschreven brieven die in steeds grotere getale en bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan gelijk richting de vrijgevochten en enigszins grofgebekte Rose die hierdoor de voogdij over haar dochtertje dreigt kwijt te raken. Dan sluit een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen. Wicked Little Letters is een even hilarisch als eerlijk verslag over vrouwen die veroordeeld worden vanwege afwijkend gedrag, maar blijven vechten voor gerechtigheid in het rechtssysteem dat hen volledig uitsluit. Een 'heerlijk vulgair' en messcherp zwarte komedie-mysterie vol Britse humor.

Kung Fu Panda 4 - vanaf 20 maart
Dit voorjaar keert comedy-icoon Jack Black na bijna tien jaar terug in zijn rol als Po, de onwaarschijnlijke kungfumeester. Deze keer wacht de Drakenkrijger een nieuwe roeping: hij is verkozen tot spiritueel leider van de Vredesvallei. Dat brengt wel wat problemen met zich mee. Ten eerste weet Po net zo veel over spiritueel leiderschap als over diëten. En ten tweede moet hij heel snel een nieuwe Drakenkrijger vinden en trainen voor hij zijn nieuwe positie kan innemen. Er duikt er een kwaadaardige, machtige superschurk op, namelijk de Kameleon. Deze Kameleon heeft haar kleine kraaloogjes laten vallen op Po’s Staf der Wijsheid, waarmee ze alle grote schurken die Po naar het geestenrijk heeft gestuurd terug zou kunnen halen. Po moet dus hulp zien te vinden en die vindt hij (soort van) in de vorm van de sluwe, scherpzinnige dief Zhen, een steppevos die Po nogal tegen zijn vacht instrijkt, maar onmisbare talenten blijkt te hebben. Om de Vredesvallei te beschermen en uit de reptielenklauwen van de Kameleon te houden, moet dit komische, vreemde duo samenwerken.

De Terugreis - vanaf 21 maart
Martin van Waardenberg en Leny Breederveld spelen de hoofdrollen in een melancholische, maar ook humoristische roadmovie waarin herinneringen, jarenlange liefde en acceptatie van veranderingen centraal staan. Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

Godzilla X Kong: The New Empire - vanaf 28 maart
Het epische gevecht gaat verder! In het Monsterverse van Legendary Pictures volgt na de sensationele krachtmeting van “Godzilla vs. Kong” nu een geheel nieuw avontuur waarin de machtige Kong en de angstaanjagende Godzilla het opnemen tegen een van onder het aardoppervlak afkomstige dreiging die hun bestaan – en dat van onszelf – op het spel zet. In “Godzilla x Kong: The New Empire” ontdekken we meer over de geschiedenis van deze Titans en de geheimen van Skull Island en zijn we getuige van de mythische strijd die bijdroeg aan het ontstaan van deze buitengewone wezens en die hun lot voor altijd aan dat van de mensheid heeft verbonden.

Ghostbusters: Frozen Empire - vanaf 4 april
In Ghostbusters: Frozen Empire keert de familie Spengler terug naar waar het allemaal begonnen is: de iconische brandweerkazerne in New York. Daar hebben de oorspronkelijke Ghostbusters een geheim onderzoekslab ingericht om nog beter spoken te kunnen vangen. Als bij de ontdekking van een oud voorwerp een kwaadaardige kracht vrijkomt, moeten de nieuwe en oude Ghostbusters samenwerken om hun stad te beschermen en de wereld te behoeden voor een tweede ijstijd.  

Invasie - vanaf 11 april
Na de succesvolle series Mocro Maffia, Het Gouden Uur en Hoogvliegers tekent Bobby Boermans voor de regie van de actiefilm Invasie. Vanuit het niets worden Curaçao en Aruba aangevallen door een dictatoriaal buurland. Politiek Den Haag is verbijsterd. Wanneer het conflict in snel tempo escaleert, moeten drie jonge mariniers het verschil zien te maken. Al snel ligt ook de kazerne op Aruba onder vuur en gaat het luchtruim op slot, terwijl de Nederlandse ambassadeur nog geëvacueerd moet worden uit vijandelijk gebied. De reddingsmissie van de kersverse mariniers wordt daardoor een race tegen de klok.

 

The Ecto-1 races through New York City in Columbia Pictures’ GHOSTBUSTERS: FROZEN EMPIRE.
Afbeelding