Harry Nieuwenhuizen van de Rabobank (links|) overhandigt de cheque aan Jan Klok, voorzitter Stichting Tesselhuus, eigenaar van de Beatrixhuizen.
Harry Nieuwenhuizen van de Rabobank (links|) overhandigt de cheque aan Jan Klok, voorzitter Stichting Tesselhuus, eigenaar van de Beatrixhuizen. Foto: Gerard Timmerman

€50.000 Rabo verduurzaming Beatrixhuizen

Algemeen

“Wij waren dolblij toen we het telefoontje kregen dat de Beatrixhuizen vakantiehuizen zouden blijven.” Joop van Steenbergen uit De Wilp in Groningen komt woorden tekort om te vertellen hoe gelukkig hij en zijn zwaar gehandicapte echtgenote Ria zijn dat Stichting Tesselhuus de twee aangepaste vakantiewoningen heeft overgenomen . “Nu kunnen wij op Texel vakantie blijven vieren.”

Het echtpaar komt al tientallen jaren naar Texel en viert hier gemiddeld twee keer per jaar vakantie. “De huizen zijn goed geoutilleerd, een hoog/laagbed, tillift en veel ruimte. Genoeg om mensen goed te ontvangen, ook voor onze vrienden die zo’n week helpen met de zorg, zodat ik zelf ook vakantie heb. Hartstikke jammer dat dit straks niet meer kan”, vertelde hij in augustus in deze krant nadat hij had gehoord dat het Prinses Beatrix Spierfonds de huizen in de verkoop had gezet. 

Maar het verhaal nam een andere wending. Met als trekker Maarten Jeroen den Boer en met betrokkenheid van De Lions, de Rotary en de Zonnebloem wist een groep Texelaars het voor elkaar te boksen dat Stichting Tesselhuus de twee aangepaste vakantiehuizen aan de Mol..