Begeleid door Galloway-koeien in De Nederlanden.
Begeleid door Galloway-koeien in De Nederlanden. Foto: Gerard Timmerman

Hagel, regen en windkracht 6 maken Wandelronde een zware tocht

Wandelsportvereniging Het Gouden Boltje organiseerde zaterdag de tweejaarlijkse Wandelronde Texel.

Tussen 6:15 en 7:30 vertrokken bijna 120 wandelaars voor de hele ronde (60 kilometer) vanuit het wachtlokaal van TESO. Tussen 8:30 en 9:30 uur startten 60 wandelaars aan hun halve wandelronde van iets meer dan 30 kilometer. Zij haalden niet allemaal de finish, laat de organisatie weten.

"Over het algemeen vonden alle wandelaars het een mooie, maar zware wandeltocht. Mede door de kleine regen/hagelbuien en de sterke tegenwind was het zwaar. Helaas moesten enkele wandelaars tijdens zowel de halve als hele wandelronde opgeven."

Onderweg waren er vier verzorgingsposten waar snoepjes, fruit en sapjes werden uitgedeeld. De wandelaars van de halve ronde werden vanaf het eindpunt bij paal 28 opgehaald en teruggebracht naar TESO.

"Uiteindelijk kwamen de overgebleven wandelaars van de halve wandelronde rond 17:00 uur weer aan bij TESO. Klokslag 20:00 uur was iedereen binnen van de hele wandelronde."


"We did it!"

De Texelse Renate Daman schreef zelf een klein verslagje, dat ze opstuurde naar de redactie. "Wij, vijf Texelse meiden, liepen, zoals de meeste wandelaars, de halve ronde van de 60, ongeveer 33 kilometer. Om 8:30 gestart, zonnetje en dreigende wolken. We kregen dan ook best wat buitjes onderweg, hagel en regen. Harde wind op het strand rond windkracht 6. Twee lange stukken strand, tussendoor duin, bos en asfalt. Mooie afwisselde route, genieten om je heen, tussendoor lekker kletsen. Tussenstop bij 't Turfveld, ongeveer op de helft. Nog wat 'spannend ogende' Galloway's in De Nederlanden. Laatste kilometers pal tegenwind, maar dat mocht de pret niet drukken, wij hebben genoten. De finish was bij paal 28, waarna we keurig terug werden gebracht naar TESO. Afsluiten met een goed smakende Skuumkoppe (zie foto). We did it!"

Afbeelding