Marja van Etten en Remko Koopman bij de gele panelen.
Marja van Etten en Remko Koopman bij de gele panelen. Foto: Jeroen van Hattum

Expositie met kindergezichten

"Wees creatief." Duidelijker kon beeldend kunstenaar Remko Koopman het vrijdag niet zeggen bij de opening van een bijzondere expositie in het Glazen Paleis in Den Burg waar veel kinderen op Texel aan hebben meegewerkt.

Het gaat om drie gele panelen met daarop gezichten die kinderen van zichzelf hebben getekend. Dat gebeurde vorig jaar op de Gezondheidsbeurs en later onder aanvoering van Sjakkeliene Klaassen en Maurice Christo van Meijel op school en bij Artex. Koopman zorgde er - samen met Marja van Etten en Rob Souverein - voor dat alle tekeningen als één geheel op de panelen kwamen te staan. Het kunstwerk heeft de naam 'We Come One' gekregen (vernoemd naar een lied van de band Faithless) en het komt ook echt over alsof het één geheel is. De opening werd vrijdag bijgewoond door kinderen van de Thijsseschool. Zij kregen na afloop een magazine mee met hierin afbeeldingen van werkstukken die ze gemaakt hebben. Het magazine heeft de naam 'Tijdcapsule' gekregen. Het idee is dat de kinderen het over een jaar of dertig nog hebben, zodat ze dan terug kunnen kijken naar wat ze deden in 2024. 

Marja van Etten, die de expositie opende, wees erop dat iedereen creatief kan zijn en dat creatief zijn iemand gelukkig kan maken wat bevorderlijk is voor de gezondheid. De panelen met de kindergezichten (en een paar volwassenen) zijn tot en met vrijdag 26 april vanaf de buitenkant van het Glazen Paleis te bekijken.