Jubilarissen Bram v. Dijk, Jan Koorn, Jan Daalder, Jan Beerling, Maarten Drijver, Ben en Hans Daalder.
Jubilarissen Bram v. Dijk, Jan Koorn, Jan Daalder, Jan Beerling, Maarten Drijver, Ben en Hans Daalder. Foto: Christelijk Mannenkoor

Concert Mannenkoor en Akoortje

Het Texels Christelijk Mannenkoor geeft zaterdag 6 april in de rk-kerk in Den Burg een concert in samenwerking met Het Akoortje. Aanvang 20:00 uur, zaal open vanaf 19:30 uur.


De samenwerking met Het Akoortje is geen toeval. Rob Hodzelmans, die Jan Beijert heeft opgevolgd als dirigent van het Mannenkoor, is ook muzikaal leider van Het Akoortje. Marlies Uithoven (viool), Astrid Witte (altviool), Frank Haasdijk (cello) en Karen Haasdijk (piano) zorgen voor de instrumentale begeleiding.

Het concert loopt vooruit op het 55-jarig jubileum van het Mannenkoor, dat momenteel 37 zangers omvat. Zes zangers van het eerste uur zijn nog steeds bij het koor. Jubilarissen en broers Hans, Ben en Jan Daalder, Maarten Drijver, Bram van Dijk en Jan Beerling werden gehuldigd, evenals Jan Koorn, die 50 jaar bij het Mannenkoor zit.

Het programma bestaat uit klassieke werken, voor de helft van christelijke oorsprong en voor de helft uit moderne liederen. Op het repertoire onder meer ‘Vespers’ van Beethoven, ‘Ave Verum Corpus’ van Mozart, ‘In Stiller Nacht’ van Brahms en ‘Onze Vader’ op de wijs van ‘Saling Home’. De presentatie is in handen bij Piet Schneider en Max Staudt. 

Toegang €10,-, kaarten in de voorverkoop bij Nauta Boek en Slagerij Rob Maas.