Koor en begeleidingsband van 'Where music meets world music'.
Koor en begeleidingsband van 'Where music meets world music'. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Muzikale wereldreis met ‘Where music meets...’

Cultuur

Van Gloria Estefan tot de Beatlesmania, House in the rise in sun tot Purple Rain en Melting Pot, Keltische klanken Latijns-Amerikaans, country, gospel en de Portugese fado.

Het kwam voorbij tijdens ‘Where music meets world music’. Het koor van ruim veertig zangers en zangeressen had dit keer wereldmuziek als thema.

Het concert is de opvolger van ‘Where music meets film’ vorig jaar. Het projectkoor stond onder muzikale leiding van Judith Wognum met Ingrid Hennink als steun en toeverlaat die alle praktische zaken rondom het optreden voor haar rekening nam. Wognum schreef van de nummers de arrangementen voor dit koor, dat in secties was opgedeeld.

Het koor repeteerde al sinds september. Eigenlijk zou de uitvoering eind januari zijn. Toen ging het niet door, zaterdag was het alsnog zover. Op het podium stond een energiek meerstemming en swingend koor dat passie en plezier uitstraalde. De vonk sprong over op het publiek, dat meezong en -deinde en lichtjes omhoog hield.

Het publiek genoot met volle teugen van het indrukwekkende optreden. Ook met dank aan de solide begeleidingsband, bestaande uit muzikanten die Wognum kent van het conservatorium waar ze lesgeeft. Zij is al diverse jaren op Texel bij muzikale uitvoeringen betrokken.

De geluidstechniek was in handen van Rikus Kloosterhuis, de lichtshow van Ronald van Bommel. 

Het bovenstaande artikel heeft u gratis kunnen lezen. Dagelijks zijn onze acht redacteuren aan het werk om het nieuws en de achtergronden op Texel te verslaan. Wilt u alle artikelen kunnen lezen en de lokale journalistiek steunen, neem dan een abonnement. Dit kan al vanaf € 7,10 per maand. Klik hier om ook abonnee te worden. Bent u al abonnee, dan kunt u, voor slechts €1,50 per maand extra, de krant óók online lezen inclusief toegang tot alle EXTRA artikelen op onze website. Mail hiervoor naar abonnementen@texelsecourant.nl