Marissa Schuiling.
Marissa Schuiling. Foto: Bianca Douwes

Marissa Schuiling pakt winst

Rondom het hippisch centrum "de Peelbergen" in het Noord-Limburgse Kronenberg (bij Horst aan de Maas) werd afgelopen weekend een grote menwedstijd verreden. Marissa Schuiling nam deel in de klasse Z enkelspan pony met Kyra en pakte de winst.

Deze wedstrijd was aangewezen als observatie-wedstrijd voor de deelname aan het wereldkampioenschap, van 25 tot en met 29 september, in het Hongaarse Kisbér-Ázár. Vrijdag werd de dressuur verreden, waarbij een tweede plaats veilig werd gesteld.

De vaardigheid op zaterdag resulteerde in een eerste plek. Op zondag werd onder zeer zonnige en warme omstandigheden de zware marathon gereden, waar de verschillen klein waren, maar met een vierde plaats werd wel de overwinning in deze wedstrijd binnengesleept. Al met al een goede wedstrijd, waar Marissa nadrukkelijk haar kandidatuur voor het wereldkampioenschap gesteld heeft.

Volgend ijkmoment voor het WK is het Nederlands kampioenschap, 23 tot en met 25 augustus in Oirschot. Ook de internationale wedstrijd van 1 tot en met 4 augustus in Schildau (Dld) is van belang om te kijken hoe ze er, in het internationale deelnemersveld, voor staat.