"Werk Kogerstraat duldt geen uitstel"

Werkzaamheden aan de waterleiding en het hemelwaterriool in de Kogerstraat dulden geen uitstel meer. Dat zegt wethouder Edo Kooiman over het besluit om hiermee in september aan de slag te gaan.

"Toen bewoners tijdens het gesprek met b en w op 16 mei aangaven niet tevreden te zijn over het laatste ontwerp voor de herinrichting en niet meer met ons in gesprek te willen, hebben wij besloten om de straat alleen te openen voor werkzaamheden aan riool en waterleiding. Dat werk is al een paar keer uitgesteld en moet nu echt gebeuren. Het plan voor de herinrichting dat wij hadden gemaakt voldeed aan de CROW-normen (voor infrastructuur, openbare ruimte, verkeer en vervoer, werk en veiligheid).

Maar volgens bewoners is het ontwerp niet toereikend, omdat de straat volgens hen niet wordt ingericht voor 30 km en de veiligheid en de parkeerproblemen niet worden aangepakt.

De hoop is nu gevestigd op het Verkeerscirculatieplan, waarover de raad in september zal besluiten. Een voorlopige versie daarvan is onlangs besproken met vertegenwoordigers van ondernemers, dorpscommissie, waarbij ook iemand van de Kogerstraat aanwezig was. Onderdeel daarvan is een betere verwijzing naar parkeerplaatsen. Eén van de opties waaruit de raad kan kiezen is de Kogerstraat als éénrichtingverkeer. Volgens Kooiman komt nu vijftien procent van al het verkeer naar Den Burg binnen via de Kogerstraat.