Door de herinrichting is een duidelijke scheiding ontstaan voor fietsers en auto's.
Door de herinrichting is een duidelijke scheiding ontstaan voor fietsers en auto's. Foto: Stichting Loodsen door het Landschap

Herinrichting strandtoegang paal 9 afgerond

De herinrichting van de strandtoegang bij paal 9 is afgerond. Aanleiding voor de herinrichting was het rommelige beeld, veel blik in zicht bij de aankomst, slechte scheiding van auto's en fietsers en veel verschillend materiaal gebruik en borden. Door de herinrichting is een duidelijke scheiding ontstaan voor fietsers en auto's. De fietsroute en de nieuwe fietsenstalling zijn nu veel duidelijker en worden door middel van duintjes met helmgras, zowel functioneel als visueel afgeschermd van het autoverkeer en het parkeren. Hierdoor wordt ook de aanblik van geparkeerde auto's bij aankomst van de strandtoegang aan het zicht onttrokken. Voorts is de toegang naar het strand wat verhoogd. Om goed aan te sluiten met het paviljoen, maakt de eigenaar van Paal 9 zelf een nieuw pad.

Naast de functionele verbetering is het beeld rustiger en fraaier geworden, waardoor het ook beter in het totale landschap ter plaatse past. Dit project is een van de laatste onderdelen van het Loodsproject van de stichting Loodsen door het Landschap. Naast de bijdrage van het Waddenfonds hebben ook de gemeente en Stift een financiƫle bijdrage geleverd.