Trompettist Eric Vloeimans en pianist Juan Pablo Dobals spelen op Jazz on the Waves.
Trompettist Eric Vloeimans en pianist Juan Pablo Dobals spelen op Jazz on the Waves. Foto: Merlijn Doomernik

Programma Jazz on the Waves

Coryfeeën uit de Nederlandse jazzwereld komen met Jazz on the Waves op 27, 28 en 29 juni naar Den Hoorn. Alle drie de avonden om 20:30 uur in De Waldhoorn

Donderdag 27 juni een optreden van Eric Vloeimans, één van Nederlands populairste en veelzijdigste trompettisten, die met een collega-muzikant komt. Zijn herkenbare melodische improvisatiestijl op trompet vloeit samen met de warmbloedige tango van de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal, de vaste pianist van het Carel Kraayenhof Ensemble. Ze brengen een ode aan het warme zuiden. Entree €25,-.

Vrijdag 28 juni staat pianist Michiel Borstlap centraal, ook geen onbekende voor het festival. Een solist met een grote staat van dienst, die een internationale reputatie heeft opgebouwd als virtuoze pianist, die jazz mengt met klassieke en eigentijdse invloeden. Hij vertelt verhalen van verlangen naar vriendschap en liefde, naar zijn dochter en naar de groove van het leven, met zijn piano. Entree €20,-.

Afsluiter zaterdag 29 juni is Ruben Hein, geroemd om zijn warme stem, zijn soulvolle jazzy popsongs en zijn eigenzinnige pianospel. Hij vuurt gedurende twee jaar het NJJO aan, het enige landelijke jazzproject voor jonge, startende professionals van maximaal 25 jaar oud. Ze zijn onlangs bekroond met de Zilveren Notenkraker (smaakmaker op de podia), door 30.000 collega muzikanten/artiesten. Entree €25,-.

Een passe-partout voor drie avonden kost €60,-.