Janna Westra en Shannan Eijkhout tonen de damesmode van dit moment.
Janna Westra en Shannan Eijkhout tonen de damesmode van dit moment. Foto: Job Schepers

"We verzinnen altijd wel weer wat nieuws"

"Door de diversiteit en het feit dat we altijd wel weer wat nieuws verzinnen, blijft het voor mensen interessant om hier terug te komen", vertelt Shannan Eijkhout van Cecil Street One aan de Stenenplaats. Zaterdag bestond de winkel tien jaar.

Shannan is bedrijfsleider in de winkel in dameskleding en dochter van eigenaars Charles en Monique Eijkhout-Mantje. Naar aanleiding van het jubileum spreken we met haar en haar collega-bedrijfsleider Janna Westra (38) af in de moderne en toch gezellige winkel. Dat felle zomertinten als roze, geel en rood dit jaar in zijn, valt meteen op. De kleuren knallen uit de schappen. "Het leuke aan deze winkel is, is dat we werken met een maandelijkse collectie. Dat verandert dus steeds", vertelt Janna die zichzelf al 'onderdeel van de inventaris' noemt. Vanuit Friesland kwam ze in 2001 naar Texel om bollen te pellen. Toen het werk er op zat en ze haar huidige vriend had leren kennen, wilde ze nog niet weg. "Zo kwam ik hier terecht. Eigenlijk om twee weken in te vallen voor personeel dat op vakantie was. Maar ik ben nooit meer weggegaan zoals je ziet", lacht ze.

Ondanks dat Shannan de dochter is van de eigenaars, was het voor haar niet vanzelfsprekend om de winkel terecht te komen. "Toen ik jong was hielp ik al wel eens mee in het magazijn en later had ik hier mijn zaterdagbaantje. Ik ben er langzaam maar zeker ingerold en sinds 2012 werk ik hier vast", vertelt de 26-jarige inwoonster van Den Burg.

Naast Cecil Street One is ook Stan & Stacy op de hoek Weverstraat/ Stenenplaats van Charles en Monique. Shannan werkt voornamelijk in Cecil, Janna vooral bij Stan & Stacy. "In totaal zijn we met z'n twaalven, als ik de vakantiekrachten ook meereken. De medewerkers werken in beide winkels, ondanks dat het twee totaal verschillende zaken zijn", legt Shannan uit. Bij Stan & Stacy wordt bijvoorbeeld wel met seizoenscollecties gewerkt, Bij Cecil als gezegd met maandcollecties. Bovendien hebben ze bij Cecil alleen dameskleding - maar met koffiehoek voor de mannen, benadrukt Shannon - en bij Stan & Stacy zowel heren- als dameskleding. "En hier werken we met twee merken, terwijl Stan & Stacy juist meer merken heeft", legt Shannan uit.

"Het is leuk om te zien dat zowel toeristen als Texelaar ons weten te vinden. Toeristen die hier kopen, shoppen heel anders dan ze thuis doen, zeggen ze zelf. Ze hebben meer rust en nemen echt de tijd. Toeristen waarderen de winkel en komen bij ieder bezoek aan Texel terug. We worden wel eens gebeld wanneer de verkoop van de nieuwe collectie korte broeken begint, omdat ze de vakantie daar dan op af stemmen. Dat is toch leuk?", vertelt Shannan.

Op de vraag hoe men dit jaar gezien moet worden antwoorden de dames: "Als gezegd, felle kleuren. Maar ook de printjes kunnen weer, zoals nu de luipaardprint en de bloemetjes." Ze moeten lachen als ze de verbaasde blik van de redacteur zien. "Vrolijk en stijlvol hoor", vertelt Janna terwijl ze een shirt laat zien. Ze heeft gelijk, het shirt met luipaardprint en roze kraag ziet er vlot en vrolijk uit.

Snel laten we de dames weer alleen als er nieuwe klanten binnenstromen. Aan de vrolijke begroeting tussen de medewerkers en de klanten is duidelijk te merken dat er sprake is van een terugkerende klant.