Wat ik zeggen wou

Texelhopper

Het begon allemaal zo mooi, een OV-service toegesneden op de vraag van de bewoners en bezoekers van ons mooie Texel. Een aantal jaar en wat veranderingen verder is op die service inmiddels wel wat aan te merken. Het is zo ver gekomen dat Texelhopper met enige regelmaat weigert om mensen af te zetten of op te halen bij ons huis. In plaats daarvan worden mensen met koffers en kinderwagens afgezet op 500 meter lopen, op een gevaarlijke plek naast de provinciale weg.

Mijn vrouw en ik wonen net buiten De Waal op meer dan 900 meter van de eerste paal, waar wij een klein B&B hebben. Ons huis is prima bereikbaar via een verharde weg, want ook het vuilnis wordt opgehaald en de post bezorgd. Daar hebben wij nog nooit iets over gehoord. Er kan ook gemakkelijk gekeerd worden met een kleine bus.

Sommige chauffeurs van Texelhopper weten de weg wel prima naar ons huis te vinden, dus het lijkt afhankelijk te zijn van wie er achter het stuur zit. Dat is voor ons een onwenselijke zaak, omdat wij hier geen rekening mee kunnen houden qua planning richting de boot of het ophalen of brengen van gasten. De aanvraag wordt namelijk geaccepteerd, maar er komt dan vervolgens simpelweg geen bus langs.

Wij hebben dit de afgelopen jaren meermaals aangegeven bij Texelhopper, maar zonder resultaat. Vandaar dat wij deze brief inzenden in de hoop dat andere zich in ons verhaal herkennen en zo een duidelijk signaal afgeven naar Texelhopper.

Santiago Gonzalez

De Waal