Texel in actie tegen Urk.
Texel in actie tegen Urk. Foto: Willem Sangers

Texel en Urk houden elkaar gelijk

Wedstrijden tussen de zaalvoetballers van Texel en Urk zijn altijd spannend, zo ook afgelopen vrijdagavond in Ons Genoegen in Den Burg.

De teams hielden elkaar - net als bij voorgaande wedstrijden - in evenwicht en ze maakten het wederom spannend op het eind. De eerste helft leek aanvankelijk zonder doelpunten te blijven, totdat Jesper Arkenbout kort voor de rust 1-0 maakte. De zaalvoetballers van Texel Futsal kwamen zelfverzekerd uit de kleedkamer voor de tweede helft, maar Urk was niet van plan om met verlies van het veld te vertrekken. Texel verzuimde een paar kansen te verzilveren, waardoor Urk zes minuten voor tijd de kans kreeg om 1-1 te maken. Een minuut later stonden de gasten zelfs met 1-2 voor, waardoor bij Texel de registers open gingen voor een slotoffensief. Dat leidde tot 2-2 (opnieuw Jesper Arkenbout) en daar bleef het uiteindelijk bij. Voor Texel was een wat tegenvallend resultaat, omdat de ploeg de thuiswedstrijden moet winnen om in de race te blijven voor de eerste plaats in de eerste divisie. De ploeg staat nu tweede.

Wat de wedstrijden Texel-Urk op zich betreft: bij het vorige treffen in maart was het 5-5 en bij het treffen daarvoor op Urk werd het 2-3 in het voordeel van Texel. Toen scoorde Pieter Jan Eelman vijf seconden voor tijd het winnende doelpunt.