Margreet Dreesens en Bas Vogel
Margreet Dreesens en Bas Vogel Foto: Job Schepers

"Een verzekering gebouwd op een basis van vertrouwen"

Als zelfstandig ondernemer is het soms financieel lastig en steeds vaker schiet een dure arbeidsongeschiktheidsverzekering er bij in. De consequenties bij langdurige ziekte zijn dan niet te overzien. Het Broodfonds bracht in 2014 een oplossing. Bas Vogel en Margreet Dreesens komen nu met een nieuw Broodfonds, omdat het eerste het maximum aantal leden bereikt heeft.

"Een broodfonds is een goedkoper alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsvoorziening. De inleg varieert van €33,75 tot €112,50. Voor iedereen geldt daarbovenop een contributie van €10,- per maand, ongeacht het niveau van inleg. Dat geld wordt aangewend om een deelnemer te ondersteunen als die een tijdlang niet kan werken vanwege ziekte", vertelt Margreet. Op de wachtlijst van Broodfonds 1 stonden inmiddels al veertien ondernemers en zo ontstond het idee voor een tweede fonds, dat los staat van het eerste. Een Broodfonds (een landelijk concept) moet bestaan uit twintig leden en mag maximaal vijftig leden hebben. "Het is een verzekering gebouwd op een basis van vertrouwen. Je komt ook meerdere keren per jaar bij elkaar. Aan het begin misschien vaker om elkaar beter te leren kennen. Als er niemand ziek is en er niet uitgekeerd hoeft te worden, blijft het geld ook gewoon van het lid. Het vloeit niet weg", vertelt Bas.

Op 19 september wordt in het Paviljoen van De Krim een bijeenkomst gehouden voor geïnteresseerden die minimaal 1 jaar ondernemer zijn. Er wordt daar uitleg gegeven over de voorwaarden. De inloop is om 19.00 uur, de start om 19.30 uur. Opgeven kan via info@hotelhetankervantexel.nl.