Joey van der Vis in de kantine van Ons Genoegen.
Joey van der Vis in de kantine van Ons Genoegen. Foto: Jeroen van Hattum

Joey van der Vis nieuw gezicht in kantine sporthal Ons Genoegen

De wanden zijn geschilderd, er zijn statafels bijgekomen en de vloer is in de lak gezet.

Joey van der Vis is er klaar voor om de kantine van sporthal Ons Genoegen in Den Burg te gaan runnen. Van der Vis is de opvolger van Hans Polderman die bijna twintig jaar het gezicht van Bar Sportief was. Hij stopte eind 2015. Het beheer kwam daarna in handen van Texel Catering & Banket van Ruud Boom en John Koopman. Namens hen staat Van der Vis achter de bar in de kantine. Vorig seizoen stond hij er al even om warm te draaien en toen nam ook Marc Prins de kantine een tijdje voor zijn rekening.

Joey heeft er zin in. Dinsdagavond de volleyballers van de eilandcompetitie, woensdag-, donderdag- en vrijdagavond zaalvoetbal en één keer in de twee weken op zaterdag de wedstrijden van Tevoko in de sporthal. "Ik denk erover om zelf ook toernooien te gaan organiseren." De afgelopen jaren stond hij achter de bar bij café Mans in Den Burg, werkte hij bij eetcafé Sjans in De Koog en was ook nog een tijdje postbode nadat hij met de opleiding commerciële economie was gestopt. Na bijna zes jaar Mans was hij toe aan wat nieuws en vervolgens kreeg hij de vraag of hij Ons Genoegen zou willen doen. "Dat is mooi. Sport is mijn passie en horeca is een passie en hier kan ik dat mooi combineren. Ik kan nu alleen zelf niet meer zaalvoetballen omdat ik achter de bar sta, maar ik voetbal ook nog bij het tweede van Texel'94."

Mede op basis van de ervaringen met het eerste team van de zaalvoetballers dat eerste divisie speelt, zette Van der Vis meer statafels bij het raam van de kantine. "Tijdens die wedstrijden is het niet alleen druk op de tribunes, maar ook hier in de kantine en iedereen wil toch naar het veld kijken." Elders staan nu wat langere tafels waar groepen kunnen zitten." De televisie is gebleven, zodat er altijd wel sport kan worden gekeken.