Taylor Keijzer in actie in Den Helder.
Taylor Keijzer in actie in Den Helder. Foto: Swarte Skeepe

8-jarige schiet met scherp in Den Helder

Drie schutters van handboogvereniging Swarte Skeepe hebben afgelopen zondag deelgenomen aan de 3D-ronde bij Fort Erfprins in Den Helder. Een 3D-ronde is een wedstrijd waarbij op driedimensionale dieren van kunststof of andere materialen wordt geschoten. Er wordt op een groot, meestal ruig terrein van doel naar doel gelopen.

Hoewel het 's morgen erg bewolkt en fris was, brak al snel de zon door en werd het een prachtige dag. Ongeveer tweehonderd schutters uit alle delen van het land traden aan voor een wedstrijd die vooral een feestje is van de zogenaamde 'houtschutters', al waren er ook een aantal deelnemers met recurve- en compoundbogen.

Het parcours was verrassend en uitdagend. Doelen stonden opgesteld op soms lastig bereikbare plekken en op steeds wisselende afstanden en posities. Hoogtepunt was een krokodil die moest worden geraakt vanaf een wankel vlot, dat eerst door het team in de juiste positie gebracht moest worden. Van de deelnemers van HBV Swarte Skeepe werd aspirantje Taylor Keijzer, die voor de eerste keer meedeed met haar barebow en pas acht jaar is, beloond met een medaille. Sandra Bonne behaalde met 176 punten een nette derde plaats in de categorie Traditioneel en Kees Zijm moest met slechts elf punten verschil toekijken hoe een andere recurve-schutter er met de bronzen plak vandoor ging.