Afbeelding
Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Zwaneveld en Moree winnen kaartronde

Verenigingen

Tiny Zwaneveld en Piet Moree haalden de hoogste score in de elfde ronde van de klaverjascompetitie. Gerda en Freek Veeger houden de leiding en nemen verder afstand.

Tiny Zwaneveld en Piet Moree haalden hun eerste rondewinst van dit seizoen binnen. De regerend clubkampioenen draaiden tot nu toe onopvallend mee in de subtop. De basis voor de rondewinst werd vooral gelegd in het tweede spel (2179) en het vierde spel (2011). Zij haalden 7153 punten en maken een mooie sprong in het klassement: van vijf naar twee.

Carlo Bos en Cees Vinke deden in de middenmoot goede zaken door de tweede plaats te halen. Met drie mooie gelijkmatige scores en één minder spelletje haalden zij 7083 punten binnen. Zij stijgen daarmee van tien naar acht in het klassement.

John Vlaming en Eric Jan Geus herstelden zich van een kleine decemberdip door de derde plaats binnen te halen. De start was uitstekend met in het derde spel een uitschieter van 2100. In het laatste spel wilde het niet meer vlotten. Zij haalden 6768 punten en staan nu weer in de top-3.

Gerda en Freek Veeger profiteerden optimaal van een mindere dag van de directe concurrentie. Zelf haalden zij met 6751 punten de vierde plaats, ruimschoots voldoende om zich te handhaven aan de top.

Jelle Wiersma en Sjaak Sipsma hebben de stijgende lijn te pakken en werden vijfde in deze ronde. Zij haalden 6653 punten en doen daarmee de rode lantaarn over aan de concurrentie. Zij stijgen van veertien naar dertien. Het gemiddelde was met 6325 punten aan de hoge kant. Ook het aantal marsen was met 29 op een goed niveau.

Gerda en Freek Veeger hebben inmiddels een solide voorsprong opgebouwd. Zij hebben inmiddels een gat van 1951 punten op de nummer twee, Tiny Zwaneveld en Piet Moree. Daarachter zijn de verschillen klein. John Vlaming en Eric Jan Geus staan nu derde op 2164 punten, voor Hans Westdorp en Meijert Laan die nu vierde staan. 

Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 49 minuten geleden 2
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 17 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11