Dit artikel is geschreven door
Sportvereniging De Koog

DWB te sterk voor De Koog

Sport

De Koog heeft afgelopen zondag verloren van opponent DWB uit De Weere. Het werd 3-0

Van begin af aan waren de gastheren feller in de duels, waardoor het voor De Koog een lastige middag zou worden. Terug gedrongen door DWB, zakte de Kogers in en probeerde ze vanuit de counter toe te slaan.

Met de harde wind in de rug, was een lange bal snel gegeven.

Miko Honigh en Alex Daalder hadden hun inzet kunnen verzilveren, maar de attente doelman stond tot tweemaal toe op de voor hem goede plek. Ook Joren Bakker was met een soort stift over de keeper dichtbij, maar zijn inzet werd eveneens gekeerd op de doellijn.

Na een ongeveer een halfuur spelen wist DWB wel te scoren en deed dat na balverlies op het middenveld. Met ietwat geluk kregen ze de bal mee langs een aantal Koog spelers en scoorden ze de 1-0.

Na rust moest De Koog tegen de wind in spelen, en dat ging ze niet goed af. De Koog kwam nauwelijks van de eigen helft af, want elke poging om op te bouwen, verzandde in balverlies.

De volgende domper voor de Texelaars was de 2-0 voor DWB.
Balverlies in een vroeg stadium werd door de ploeg uit De Weere afgestraft.

Naarmate de wedstrijd vorderde, vloeide de krachten weg en zag het er niet naar uit dat De Koog nog ging scoren. Laat staan, het in staat was een kans te creëren. Het enige Koger wapenfeit in de tweede helft was een schot van Miko Honigh, dat naast ging. Met nog tien minuten op de klok zorgde een scherpe counter van DWB ervoor, dat er 3-0 op het scorebord kwam te staan. Daarna hield de goed keepende Eddy Witte zijn ploeg nog overeind om niet tegen een monsteruitslag aan te lopen. Eindstand 3-0

Volgende week is De Koog vrij en op zondag 31 maart speelt het thuis tegen Dirkshorn.

Aanvang 14:00 uur

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00