Sportvereniging De Koog

Geflatteerd verlies voor De Koog

Een ietwat geflatteerde uitslag in het treffen tussen Conzelo en De Koog.

In Waarland kende de wedstrijd twee gezichten. Een prima spelend De Koog in de eerste helft en een zwak opererende ploeg in het tweede bedrijf.

Na nog geen twee minuten spelen kon De Koog al op rozen zitten. Yorgo Helleman kwam na een snelle rush oog in oog met de doelman, maar kreeg de bal ook in de rebound niet langs zijn opponent. Even later kon Helleman orde op zaken stellen, maar de afgemeten voorzet van Sander de Haan werd vlak langs de buitenkant van de paal geschoten.

Ook Conzelo was niet kansarm. Het kreeg na een kwartier spelen een afgemeten kans. Een voorzet ging aan alles en iedereen voorbij, maar de vogelvrije spits van de Waarlanders kon de bal niet op het doel koppen.

Na een aantal 100 procent kansen gehad te hebben dacht iedereen aan een doelpunt van Sander de Haan. Na een mooie combinatie over meerdere schijven schoot hij op doel, maar de bal ging via de binnenkant van de paal uit het doel. Ondanks het goede spel zat het de eilanders niet bepaald mee.

Zoals het spreekwoord betaamt; "Als wij ´m niet maken, dan valt hij aan de andere kant."  Zo geschiedde na een halfuur spelen ook in deze wedstrijd. Tegen de verhouding, na een snelle uitbraak, verschalkte een speler van Conzelo in de rebound keeper Eddy Witte: 1-0

Net voor rust kwamen de eilanders weer op gelijke hoogte. Joren Bakker zette met een strakke pass Sander de Haan voor het doel, die vervolgens beheerst wist af te drukken: 1-1

In de tweede helft was het een compleet andere wedstrijd. De Koog ´voetbalde´ niet meer waardoor spelers het elkaar vaak onnodig moeilijk gingen maken. Vaak werd dan maar voor de lange bal gekozen, waar het in de eerste helft zorgvuldig over ´de grond´ ging.

Met de Thee nog in de hand werd het thuispubliek getrakteerd op een snelle treffer van de ploeg uit Waarland: 2-1 Nog geen minuut later werd de vreugde alweer getemperd nadat Lucas Ipenburg werd bediend door Yorgo Helleman: 2-2

Even later kwamen de Texelaars op 3-2 voorsprong nadat Sander de Haan een bal met gevoel vanaf de zijkant over de doelman ´chipte´ Maar ook De Koog kon zijn voorsprong niet behouden.

De 3-3 viel uit een corner waarbij welgezegd Bart-Jan Grisnigt een duw in zijn rug kreeg, waardoor een speler van Conzelo kon inkoppen. De scheidsrechter vond het niks en keurde de goal goed.

Maar De Koog was de hele tweede helft al zoekende en kon geen vuist maken zoals in de eerste 45 minuten. De 4-3 viel nadat er gefaald werd in de opbouw waarna de thuisploeg kon oprukken richting het doel. Voor een aantal spelers was dit een mentale tik, waarna een wat koppies gingen hangen. De vijfde en de zesde tegentreffer werden makkelijk weggegeven maar kwamen voort uit stagnerend veldspel en een gebrek aan vertrouwen leek het.

Trainer Martin Koorn: "Ik heb een prima eerste helft gezien, waarin we echt goed speelde en waarin we onszelf meer hadden moeten belonen met goals. Yorgo Helleman krijgt twee a drie opgelegde kansen, maar ook Sander De Haan die op de paal schiet. Met een 1-1 stand ga je rusten en hoop je na wat tactische tips op nog zo´n goede helft. Dat is frustrerend dat, dat dan niet gebeurt. Om onduidelijke redenen gaan we niet meer ´voetballen´ en help je vrij gemakkelijk, Conzelo in het zadel. Dat wordt de grote uitdaging voor ons, het durven te blijven voetballen."

Volgende week speelt De Koog thuis tegen DWB uit De Weere

Aanvang: 14:00 uur

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2