Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Young4ever Texel

Uitvoerder van het jeugd- en jongerenwerk op Texel. www.young4ever.nl

Koningsspelen op Texel

Sport

Koningsspelen op Texel

Afgelopen vrijdag, 20 april, stond in het teken van de Koningsspelen. 494 Leerlingen, van groep 5 tot en met 8 van de basisscholen op Texel, deden mee aan deze sportieve dag.  De Koningsspelen vond plaats bij AV Texel in Den Burg.

Rond 08.30 uur verzamelde 300 kinderen zich voor de algemene warming-up. Onder leiding van Kelly (van Dynamics & Dance) werden de leerlingen klaar gestoomd voor de rest van de ochtend. Met het koningslied wist Kelly de sfeer er goed in te brengen. Om 12 uur was het de beurt aan de overige  200 leerlingen.

Bij de velden van AV Texel was genoeg te doen voor de jeugd van groep 5 t/m 8. Onder begeleiding van trainers van AV Texel kwamen de leerlingen in aanraking met verspringen, balwerpen, hindernis estafette en bootcamp.  Achter het veld van AV Texel stond een stormbaan van 26 meter opgesteld. Leerlingen gingen hier zo snel als ze konden over heen en gingen via het freerunparcours, van de freerunners van GOS Oudeschild, terug naar de start.

Teambuilding Texel verzorgde maar liefst 4 activiteiten. Klimmen en een discusspel zorgde voor voldoende beweging op één van de velden. Tevens verzorgde Teambuilding Texel ook bubbelvoetbal en een estafette met water op het andere veld, waar het samenwerken van groot belang was. In een groot opblaasbal rondlopen en proberen te scoren was een daverend succes bij de kinderen.

Eerst binnen, maar door de warmte al snel naar buiten verplaatst, verzorgde Kelly met haar assistenten voor het nodige gespring op de trampolines.

Wij willen iedereen bedanken voor alle inzet en bijdrage, wat heeft gezorgd voor een sportieve, spetterende en gezellige dag.

Met sportieve groet,

De BuurtSportCoaches

(In samenwerking met AV Texel, Teambuilding Texel, Kelly dynamics & dance, vakleerkrachten, freerunners GOS Oudeschild, Rode kruis Texel EHBO /ehv/ehbdu, Westerlaken, Gemeente Texel, en de basisscholen van Texel).

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2