Wouter Beens.
Wouter Beens. Foto: Texel darts

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Zwaan 1 winnaar Texelse dartscompetitie

Sport

Zoals gebruikelijk werd de laatste competitieronde van het darten op Texel gespeeld in hotel De Pelikaan. De organisatie had vijf borden klaargezet waar de tien deelnemende teams hun laatste wedstrijd van dit seizoen op speelden. De winst ging uiteindelijk naar het team Zwaan 1.

Een wedstrijd (waarin maximaal 9 punten te behalen zijn) bestaat uit een 1001 (3 tegen 3), drie singlewedstrijden, drie dubbelwedstrijden en het spelletje Tactics. Na een eerste competitiehelft waar alle ploegen elkaar troffen, werd in het tweede bedrijf een scheiding gemaakt tussen de bovenste vijf (A-poule) en de onderste vijf (B-poule) van de ranglijst. In beiden poules maakten nog twee teams kans op de overwinning.

In de B-poule ging de strijd om de titel tussen Pelikaan 3 en Zwaan 2. Het derde team van De Pelikaan, dat zonder teamcaptain Roel Blonk aantrad, versloeg debutant De Slock met 6-3 en kroonde zich tot kampioen van de B-poule. De opdracht van de titelhouder van de A-poule, Zwaan 1, was duidelijk. Één punt pakken tegen directe concurrent Cafeetje THDP (Team Het Derde Pijltje). Na een snelle 2-0 achterstand en wat toenemende zenuwen bij Zwaan 1, besliste teamcaptain Simon Koorn in zijn singlepartij de titelstrijd door (na een 2-0 achterstand) met 3-2 in legs te winnen van Ronald Timmer. Kampioen Zwaan 1 verloor de wedstrijd overigens wel met 8-1.

Nadat alle wedstrijden gespeeld waren en de eindstand was opgemaakt, was het tijd voor de prijsuitreiking. Naast een prachtige beker voor de top 3 van de A- en B-poule was er ook de felbegeerde "VisitTexel.nl teamspeler van het seizoen" prijs voor Wouter Beens van team Zwaan 1, een beker voor de speler met de meeste 180'ers in het seizoen voor Marcel Verhagen van het Cafeetje THDP met maar liefst twaalf stuks en tot slot een beker voor de hoogste finish van het seizoen voor Robert van de Werken - ook speler van het Cafeetje TDHP - met een finish van 155 (tripple 20, trippel 19, dubbel 19, gegooid in de wedstrijd tegen Zwaan 3. In totaal is er deze competitie maar liefst 78 keer 180 gegooid, 41 keer een finish van 100 of hoger en wist Jeroen Schouwstra (Zwaan 1) al zijn singlewedstrijden te winnen.

Uitslagen Texelse dartcompetitie:

A-poule: 1. Zwaan 1, 2. Cafeetje THDP, 3. Pelikaan 2
B-poule: 1. Pelikaan 3, 2. Zwaan 2, 3. De Krim
Teamspeler van het jaar: Wouter Beens, meeste 180'ers: Marcel Verhagen (12 stuks), hoogste finish: Robert van de Werken (155 finish).

Team Slock maakt rentree in Texelse dartcompetitie
Na jaren van afwezigheid is er sinds dit seizoen weer een dartteam van de Slock dat meedoet aan de competitie. Aanleiding was de interesse in de dartsport van (mede-)eigenaren van De Slock Niels Witte en Heino Huizing en de terugkeer van een dartbord in De Slock (inmiddels hangen er twee). Witte en Huizing wisten Kenneth Smith, Daniël Bakker en Tom Bijl zo ver te krijgen om het team te completeren. In het rentreejaar is De Slock na een 8e plaats in de eerste competitiehelft uiteindelijk op de laatste plaats beland, maar kijkt het terug op een erg leuk jaar en adviseert de teams die nog twijfelen, om volgend jaar ook mee te doen. Volgend jaar is het team van De Slock in ieder geval weer van de partij.

Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 1 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 17 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 23 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35