Afbeelding
Foto: Ton Zegers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Eerste editie "Hippisch Welzijn"

Sport

Paardenliefhebbers opgelet, op zondag 6 augustus wordt op de Eagles Ranch voor het eerst Hippisch Welzijn Texel gehouden. Verschillende deskundigen verzorgen lezingen en workshops over de verzorging en training van paarden. Een aantal van deze mensen blijft daarna nog een paar dagen op het eiland en kan worden geboekt voor privésessies of -lessen.

"Er zitten hele bijzondere lezingen bij, die je echt niet wilt missen. Zo komt bitfitter Bianca Lodeweegs, om uitleg te geven over de invloed van verschillende bitten en hoe je kunt zien of jouw bit goed past. Bianca is tevens paardenfysiotherapeut, dus kan veel vertellen over het effect van bitten op beweging. Ze neemt een heleboel bitten mee, dus je kunt na de lezing ook nog een passessie voor je eigen paard afspreken in de dagen erna", stelt de organisatie in een persbericht. 

"Is het je wel eens opgevallen dat je met de ene persoon veel makkelijker kunt omgaan dan met de andere? En dat dat ook opgaat voor het ene of het andere paard? Psychologe Esther Huisman gaat in op de natuurlijke gedragsvoorkeur van paarden en hun ruiters. Iedereen heeft zo zijn eigen manier van doen. Als je inzicht krijgt in jouw natuurlijke gedrag en dat van je paard, kun je je training beter afstemmen, waardoor je veel meer effect bereikt. Tessa van Daalen heeft hierover met Esther een boek geschreven dat tijdens het Horse Event in september wordt gepresenteerd. Maar door deel te nemen aan deze workshop, wordt voor jullie alvast een tipje van de sluier opgelicht", vervolgt het persbericht.

En wat te denken van longeerspecialist Lammert Haanstra? Hij heeft daarnaast ook vele jaren lesgegeven bij de KNHS. Deze ervaren paardenman komt naar het eiland om zijn kennis te delen. Dierenarts Frank Gorter vertelt alles over de gezondheid van paarden, en ook osteopaat Margritta Holman is van de partij. . Paardenfysiotherapeut en ademtherapeut Caroline Janssen is Paardenfysiotherapeut en ademtherapeut en legt uit wat zij precies doet. 

"Wil je zelf je paard leren masseren? Annemieke Bos geeft uitleg over lymfedrainage. Wat is het en wat doet het? En wat kun je ermee bij jouw paard? Hoefsmid Lex Veeger geeft uitleg over goede hoefverzorging en wat je moet doen bij hoefkwalen. Heb je vragen over de hoeven van jouw paard, stel ze aan hem. Inspiratie nodig voor je training? Tessa van Daalen gaat in op een goede trainingsopbouw en oefeningen (onder het zadel) die je kunt doen om jouw paard leniger te maken", besluit de organisatie. 

Het terrein is gratis toegankelijk. Het bijwonen van de lezingen kost drie euro per sessie of vier lezingen voor tien euro. Hiervoor is vooraf aanmelden noodzakelijk en dat kan via de website van de Eagles ranch of door een mailtje te sturen naar info@eaglesranch.com

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 1 uur geleden
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 2 uur geleden 3
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 19 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15