Afbeelding
Foto Logistics

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Volop knappe prestaties Texelse Amazones

Sport

De Texelse amazones laten zich weer gelden tijdens verschillende wedstrijden. Imme Schraag werd tweede tijdens de Almelose Ruiterdagen, Leonie van Schaik behaalde met het paard Elviro la Grande de laatste punten in de klasse M-springen (1.20 mtr). Van Schaik mag met Elviro nu promoveren naar de klasse Z. Sharon Coevert en Bente Jalving promoveerden op Akenburg naar een hogere klasse in de springsport. Coevert mag nu in de klasse M (120cm) uitkomen en Jalving in de klasse L (110cm).

Imme Schraag

Imme Schraag startte afgelopen weekend drie dagen op het bekende hippische evenement de Almelose Ruiterdagen. Op vrijdag behaalde ze met haar pony Starlight tweemaal een tweede plaats met 69.4 procent en 67.2 procent in de klasse Z1 categorie C/D/E. Een mooie prestatie op de eerste dag in een sterk deelnemersveld van 36 starts. Op zaterdag reed zij een minder geconcentreerde proef die werd beloond met 65.8 procent. Door de resultaten van beide dagen plaatste ze zich voor de finale waarin de beste acht deelnemers van start mochten. Op zondag werd Schraag met Starlight tweede in de finale met 66.1 procent gemiddeld van twee juryleden. De ereronde moesten beiden missen wegens de reistijd. Maar Schraag keerde zeer tevreden huiswaarts.

Leonie van Schaik

Afgelopen woensdag behaalde Leonie van Schaik met het paard Elviro la Grande de laatste punten in de klasse M-springen (1.20 mtr). Van Schaik mag met Elviro nu promoveren naar de klasse Z. De klasse Z meet een parcours hoogte van 1.30 meter. Elviro la Grande is in eigendom van Marloes Bastiaanse. Van Schaik brengt het paard uit in de spring- en eventingsport. Bastiaanse schoolt het paard zelf in de dressuursport.

Van Schaik probeert zo allround mogelijk te zijn in het scholen van haar paarden. Eerder al behaalde zij de klasse Z in de eventingsport met Texel Consensus en met haar paard Unforgettable rijdt zij ZZ-licht in de dressuursport. De training ziet er voor alle paarden zeer divers uit. Afwisseling zorgt ervoor dat ze fris blijven. Leonie wordt gesponsord door Hotel de Pelikaan Texel, Moyave Vet en Nutripower. Deze bedrijven maken het mede mogelijk voor haar om vanaf Texel de al kostbare sport te beoefenen.

Sharon Coevert en Bente Jalving

Op de warme zondagmiddag 18 juni promoveerden Sharon Coevert en Bente Jalving naar een hogere klasse in de springsport. Coevert mag nu in de klasse M (120cm) uitkomen en Jalving in de klasse L (110cm).

Overige uitslagen: BB pony cat D/E: tweemaal een eerste plaats voor Roos Kikkert met Pink Lady van Hannah Ipenburg. B pony's cat C/D/E: Eerste prijzen voor Roos Bloemendaal en Luna Hidalgo. Liv Werkman en Mayke Rentenaar stuurden beide naar een tweede plaats met een foutloze ronde. L/M pony's: Eerste parcours won Nynke Moorman, in het tweede parcours ging het oranje lint naar Roos Kikkert, dit maal op Huisman's Nesta. Bij de paarden ging de overwinning naar Gerard Roeper met zijn paard Sandra in de klasse BB. In de klasse B was Anina Bergamin onverslaanbaar en behaalde twee keer het hoogste podium. Bente Jalving en Sabine van der Wal volgden met beiden een tweede prijs. Leonie van Schaik reed tweemaal een M parcours op het paard Elviro La Grande en behaalde twee eerste prijzen.

Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 1 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen gisteren
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6