Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Ronde van Oosterend

Sport

Vandaag wordt de Ronde van Oosterend verreden. Een "rondje rond de kerk"  vol uitdagingen, maar die zich ook kenmerkt door gemoedelijkheid.

Alweer de zevende editie van deze wielerronde, tevens één van de drie ritten die meetellen voor het Rabobank Dorpenklassement, samen met de rondes van Oudeschild en De Cocksdorp. Voorafgegaan om 15:00 uur door de Tourkaravaan, een bonte optocht van sponsors en andere voertuigen en waarin ook Rondemiss Elise Brouwer en Rondemisjes Jet Wesselman en Inge Bremer worden gepresenteerd.

Een heel spektakel en de opmaat naar de Dikke Bandenrace om 15:30 uur voor kinderen van nul tot 13 jaar. Gevolgd om 16:15 uur door de wielerjeugd tot en met veertien jaar. Voor het eerst rijden zij ook voor de felbegeerde blauwe Rabobank Dorpentrui. Om 17:00 uur klinkt het startschot voor de Recreanten A en B, een gezelschap van naar schatting 40 renners. Titelverdediger Jothan Purmer is er wegens een blessure niet bij, Broer Wouter, die twee jaar geleden won, rijdt mee met de wedstrijd.

Het koningsnummer, de wedstrijd van A-rijders, start klokslag 18:00 uur. Wim Botman, winnaar in 2016, is er weer bij en waarschijnlijk komt ook Thijs Zuurbier, die vorig jaar de oranje trui won, aan de start. Of gaat de winst naar Dave Huijsman, de jonge Texelse renner die aan een beresterk seizoen bezig is? In commentaar wordt voorzien door het duo Arnold Kaercher en Edgar Klippel. Jordy Vinke en Simon Appel zijn wedstrijdleider, Ed Vorst is tijdwaarnemer en verzorgt de inschrijving.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 23 uur geleden 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur gisteren
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30