Sportvereniging De Koog

De Koog wint van Wiron

Aan het sportcomplex aan de Boodtlaan heeft De Koog een overwinning behaald tegen middenmoter Wiron. Na 91 minuten spelen werd het 2-1 voor de thuisploeg. Met deze overwinning maakten de eilanders een einde aan de drie opeenvolgende gelijke spelen van afgelopen weken.

In de eerste helft ging het spel wisselend op en neer en kansen waren er voor beide partijen. De Koog had daarbij de beste mogelijkheden, maar Fotiqui Camara en Myron Helleman stuitte telkens op de sterk keepende doelman.

Op slag van rust kwam Wiron op voorsprong nadat een speler werd vastgepakt in het zestienmetergebied. Keeper Eddy Witte was vervolgens kansloos op de welgeplaatste strafschop: 0-1

In de tweede helft was Myron Helleman de gevierde man bij De Koog, hij maakte twee treffers.
Omstreeks de 63e minuut was het Jesper List die een steekbal op Helleman gaf. De rappe buitenspeler schoot met de binnenkant van de voet, de bal langs de doelman: 1-1

Tien minuten voor tijd had List wederom oog voor de vrij staande Helleman die vervolgens de bal prachtig in de winkelhaak schoot: 2-1

John Dobma: "Deze overwinning hadden we wel weer even nodig na de gelijke spelen van afgelopen weken. Het spel was nog niet zoals ik het graag zie, maar door vechtlust en doorzettingsvermogen te tonen hebben we vandaag de drie punten op het eiland gehouden" Volgende week reizen we af naar Medemblik voor de belangrijke wedstrijd tegen de koploper."

Zondag 30 April, Medemblik – De Koog
Aanvang: 14:00 uur

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00