Het Heren 1-team van GC De Texelse
Het Heren 1-team van GC De Texelse

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Heren 1 van GC De Texelse wint met 14-4 van Heiloo 1

Sport

Tijdens de tweede ronde van de NGF-competitie, afgelopen zondag, moet Heren 1 van Golfclub De Texelse wel voor de winst gaan na het verlies vorige week. Handhaving in de tweede klasse staat voor de promovendus voorop en een nederlaag brengt die wens in gevaar. Er moet gespeeld worden tegen Heiloo 1 dat ook de eerste wedstrijd verloor. Dus op de zonovergoten Golfbaan Veldzijde in Wilnis gaan de texelse heren voor een positief resultaat.

In de ochtendsessie worden de Foursomes over 18 holes partijen door alle drie de koppels overtuigend gewonnen. Jordy Schuijl en Herbert de Geer winnen met 3 om 1, Laurens Groothuis en Menno Schuijl met 3 om 2 en Antoine Kersten en Hugo Groothuis slaan hun tegenstanders met 8 om 6 van de baan.

In de middagsessie, 6 singles over 18 holes, wordt derhalve met vol vertrouwen afgeslagen, maar zo makkelijk als in de ochtend gaat het niet. De oudste telg van de familie Groothuis kan zijn goede spel niet voortzetten en gaat 2 down. Ook Captain Kersten moet zijn meerdere erkennen en verliest met 4 om 2 van een sterk spelende tegenstander. Jordy Schuijl speelt als enige van de Texelse spelers hole 18. Hij wint na een spannende laatste hole middels een mooie put van 3 meter met 2 up. Routiniers De Geer en Menno Schuijl zijn duidelijk op tik en zetten hun tegenstander onder druk met verre afslagen en messcherpe approaches. Dat resulteert in twee klinkende overwinningen; De Geer met 4 om 2 en Schuijl met 5 om 4. De 13-jarige Hugo Groothuis laat met subliem spel zijn tegenstander alle hoeken van Veldzijde zien. Op de heuvelachtige baan met sterk glooiende greens geeft de jeugdinternational zijn flightgenoot een lesje in chip- en put-werk en wint overtuigend met 6 om 5.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 1 uur geleden
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 2 uur geleden 3
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 19 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15