Thijs van den Heuvel (foto: archief familie Van den Heuvel).
Thijs van den Heuvel (foto: archief familie Van den Heuvel).

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Thijs van den Heuvel opnieuw Nederlands Kampioen karten

Sport

Thijs van den Heuvel is zondag Nederlands Kampioen geworden in de shifterklasse van het karten. Op de laatste dag van het kampioenschap won hij de twee kwalificatiemanches en de finale. Zijn pupil Jesse Smeets werd tweede in het kampioenschap.

Ondanks dat Van den Heuvel blij is met zijn titel, is het toch ook een beetje een pleister op de wonden. Een week eerder verliep het wereldkampioenschap in het Franse Le Mans teleurstellend met een achttiende plaats. "Alles zat daar tegen.Twee keer ging een motor stuk en in de pre-finale reed iemand over mee heen. In de pre-finale was ik als dertigste gestart en ik was bezig aan een enorme opmars. Ik had al achttien coureurs ingehaald en lag inmiddels twaalfde." Met kapotte motoren en een aanrijding is een achttiende plaats een nette prestatie. Bovendien waren de omstandigheden in Frankrijk wennen. "Je mag daar niet met je eigen motor rijden, maar bent verplicht met een motor van de organisatie te rijden. In plaats van 125 cc rijd je dan met 175 cc. Op het rechte stuk lag de snelheid daar wel tien kilometer per uur hoger, ruim 120 kilometer per uur. Bovendien is ook het asfalt anders dan hier", legt Van den Heuvel uit.

Zijn pupil Jesse Smeets reed wel top tien. Een knappe prestatie die hem door Van den Heuvel gegund wordt. Maar de coureur is te veel winnaar om zich er bij neer te leggen. "Ik twijfelde over doorgaan, maar die twijfel is weg. Ik wil volgend jaar wel hoge ogen gooien op het WK." Het was een seizoen waar materiaalpech al eerder roet in het eten gooide. Motorpech zorgde er voor dat hij geen eerste, maar tweede werd in het Benelux-kampioenschap. Weer achter Jesse Smeets. Van den Heuvel kennende zal er komend jaar met het mes tussen de tanden gestreden worden. "Dit seizoen zit er nu echt op voor mij. Op naar volgend jaar."

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 9 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 14 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1