Sportvereniging De Koog

De Koog wint niet van VZV

Het team van John Dobma heeft in t Veld de wedstrijd tegen VZV onfortuinlijk verloren.
Vrijwel de gehele wedstrijd was het beter dan de tegenstander, maar het overwicht in doelpunten uitdrukken lukte niet.

Kansen in de eerste helft waren er voor Fotoqui Camara en Alex Daalder. Daalder was in de twaalfde minuut gevaarlijk na een goede actie over de linkerkant van het veld. Oog in oog met de keeper faalde hij jammerlijk.
Omstreeks de achttiende minuut kwam Camara eveneens oog in oog met de doelman van VZV te staan, maar ook zijn inzet werd gepareerd.
VZV was met het opportunistische spel eigenlijk niet gevaarlijk. Wel werd één van de lange ballen door Koger defensie niet kordaat aangepakt, waarna een speler van de thuisploeg knap in de verre hoek kon binnenschieten: 1-0 Kort voor rust waren er wederom kansen voor De Koog. Luc Kedde was een aantal keren opgestoomd vanuit de rechterflank en kon ditmaal vrij uithalen op doel. Zijn inzet ging net over. Ook Camara en Daalder kwamen geregeld gevaarlijk in het strafschop gebied maar tot een doelpunt leidde dat niet.
Na de thee was het spelbeeld niet gewijzigd. Het was De Koog dat domineerde en VZV dat een soort van handbalverdediging hanteerde.
Geregeld werd een Koger aanval onderuit gehaald door overtredingen van de fysiek spelende tegenstander, wat vaak leidde tot ongenoegen van de Texelaars. De arbiter floot zo nu en dan weliswaar voor overtredingen maar het aspect ´voordeel´ hanteerde hij niet. Ook het bestraffen van herhaaldelijke overtreders met een kaart bleef uit.Camara was in de tweede helft het dichtstbij een treffer nadat een steekpass van Jesper List door de handige spits op de paal werd geschoten.
Kansen waren er ook voor Bart-Jan Grisnigt, Marko Koorn en Alex Daalder, maar steeds stond de doelman van VZV in de weg.Rond de 90e minuut kwam VZV zowaar op een 2-0 voorsprong. Een voorzet werd door de Koger defensie slecht weggewerkt,  waardoor een speler van de thuisploeg de bal kon meenemen en van dichtbij kon afdrukken.
Net dat iedereen dacht dat de scheids zou affluiten maakte Ben Siebinga na een goede voorzet van Myron Hellerman de 2-1 De Koog geloofde er nog in om in de laatste minuut de gelijkmaker te forceren maar helaas bleef het hierbij. Eindstand: 2-1

Trainer John Dobma: "Vandaag hebben we laten zien dat we bij de top van deze klasse horen. Van de voorlopige koploper hadden we vandaag gewoon moeten winnen. Erg zonde dat je het veldoverwicht en de hoeveelheid kansen niet kan uitdrukken in doelpunten." Volgende week speelt De Koog uit tegen Oosterend.
Aanvang: 14:00

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 13 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2