Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

200 Ruiters op tiende editie van Samengestelde Wedstrijd

Sport

Landelijke rijvereniging Waddenruiters houdt op 10 en 11 september de tiende Samengestelde Wedstrijd.

Dit spectaculaire paardensportevenement is op het land aan de Hoornderweg, rondom de boerderijen van Jan Hin en Piet Kooiman. Ruim 200 deelnemers in leeftijd van 8 tot 80 jaar uit het hele land komen aan de start. In de klassen B,M en Z wordt gestreden om de titel van Noord Hollands kampioen. De SGW (samengestelde wedstrijd of eventingwedstrijd) bestaat uit drie onderdelen. Eerst een dressuurproef, een half uur voor de afsluitende cross country wordt een springparcours afgelegd. Spectaculair is de cross country. Dit gaat over een traject van twee á drie km en twintig tot dertig hindernissen. De natuurlijke hindernissen worden opgebouwd uit boomstammen, er wordt gesprongen over tuunwallen, de ruiters gaan door een waterbak en over een grote brug steken de deelnemers de kolken over.

Beide dagen wordt rond 9.00 uur gestart in de dressuur, het springen begint rond 11.00 uur. De cross country start een half uur later. Op zaterdag is de Z(ware) klasse Paarden het eerst aan de beurt. Gevolgd door de klassen M(idden), L(icht) en B(egin), terwijl de pony's in de klassen M en Z ook op zaterdag starten. Zaterdagmiddag is er voor paarden de mogelijkheid om een oefencross te rijden. Zondagmorgen starten de combinaties met dressuur maar is er ook een oefencross voor de pony's. De deelnemers in de klassen B en L (zowel bij de paarden als de pony's) verschijnen aan de start. Beide dagen duurt de wedstrijd tot 17.00 uur.

Tijdens de wedstrijd is de Hoornderweg afgesloten tussen de rotonde bij de Hoornderweg/Pontweg/Emmalaan en ZuidHaffel. De weg is wel open voor fietsers en wandelaars.

Het wedstrijdterrein en het crosstraject zijn vrij toegankelijk voor publiek, maar let op de deelnemende paarden en pony's. Honden zijn niet toegestaan.

Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 12 uur geleden 6
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 18 uur geleden 68
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
medewerker planning gezocht 20 uur geleden
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15
Afbeelding
"Als we niets doen, gaat iedereen het voelen" Algemeen 14 apr, 10:30 13
Twee verdwaalde narcissen in een veld blauwe druifjes.
De Lezersfoto - Bollen in bloei Algemeen 14 apr, 08:00 2