Foto: Willem Sangers.
Foto: Willem Sangers.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Veel belangstelling voor crosslopen

Sport

Bij de tweede crossloop van ZDH stonden 83 deelnemers aan de startlijn. Bij de zomercross in De Dennen stonden zondag zelfs 107 hardlopers aan de start. 

ZDH

Bij de 1 kilometer 'miniloop' van de meisjes was Esmee Ellen de snelste. Zij won in vier minuten en twee seconden. Tweede werd Inne van de Kerkhof in 4.21. Derde werd Berber van der Duin (4.31). Bij de jongens was Jilke Oswald in 3.46 minuten de snelste. Hij liet Mervin de Witte (3.52) en Felix Heidotting (3.54) achter zich.  Bij de 4 kilometer jeugd was Koen van de Kerkhof de snelste. Hij won in 16.17 minuten. Bij de vrouwen was Jasmijn van der Burg in 16.22 de rapste. Bij de 4 kilometer voor mannen stond er geenmaat op Jimmy KJrugers, hij won in een tijd van 15.45 minuten.  Bij de 8 kilometer voor vrouwen vrouwen was er een Duitse overwinning. Dorothee Sondkühler was hier de snelste in een tijd van 34,30. Jan Stuursma uit Sappemeer won net als een week eerder de acht kilometer bij de mannen. Hij had 28 minuten en vijf seconden nodig. Bij de veteranen ging de winst naar Johan Poppe uit Woerden. Hij deed er precies een half uur over.

Aanstaande vrijdag vindt de derde crossloop plaats. Inschrijven kan vanaf 18.40 in de kantine van ZDH. De start is om 19.30.

Zomercross

Het maakte de lopers niet uit dat het een mooie stranddag was. Geen wind en een heerlijke temperatuur lokte 107 hardlopers zondag naar de Dennen, waar de derde zomercross werd gehouden. Er werd flink hard gelopen bij de jeugd. Zij startten een minuut na de volwassenen maar voor de eerste splitsing waren de laatsten van de 4 km al ingehaald door snelle 1-kilometerlopers. De post had druk werk, maar het kwam allemaal goed. Althans niet helemaal, want er waren jeugdlopers geweest die verderop in het parcours een pijl van zaagsel niet gezien hadden en daardoor rechtdoor gelopen waren. Dat leverde hen een langere afstand op. Zij verspeelden hiermee de winst. Controle wees uit dat ze zelf niet opgelet hadden. Wél alert was Bram van den Braak uit Vaassen, hij won de gouden plak in 4.26, tweede werd Luc Breton uit Driebergen in 4.31 en het brons was voor Tristan Fernandez uit Darmstadt in 4.33. Bij de meisjes was Imme van de Kerkhof uit Den Burg de snelste in 4.27.Zij werd gevolgd door Esmee Ellen ook uit Den Burg in 4.30. Het derde meisje was Berber van der Duim uit Den Hoorn in 4.32.

De 2 km-loop werd gewonnen door Felix Heidotting uit Emsdetten (D) in 8.54, snelste meisje was Annika Schroeder uitWuppertal (D) in 10.04. De meeste deelnemers gingen met deze warmte voor de 4,3 km. Chaske van Rijnsoever uit Nieuwerteraa werd in 17.13 ruimschoots eerste. Christel Ravesteijn uit Rotterdam was snelste dame in 18.30. Frederik Saman uit Kortenberg (B) rondde de 8,6 in 32.40, hij was bijna twee minuten sneller dan Tobias Limberg uit Halle (D).Dorothee SandKühler uit Dortmund pakte bij de dames de eerste plek in 39.17. De volledige uitslag is te vinden op www.avtexel.nl en de volgende loop die de atletiekvereniging organiseert is de Krimstrandloop woensdagavond 27 juli om 19.30 uur. Inschrijven vanaf 19.00 uur op het terras van paviljoen paal 28.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 19 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30