Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Oosterend pakt eerste punt

S.V. Oosterend heeft zondag eindelijk het eerste punt van het seizoen gepakt. Tegen het stugge VZV werd er niet gescoord, het werd 0-0.

Tegen VZV moest het gebeuren. De wedstrijd werd overigens op aandringen van de scheidsrechter gespeeld op het B veld. Onlangs heeft de gemeente het A veld gemaaid terwijl de eendjes aan het poedelen waren in het zestienmeter gebied. Geen slimme actie bleek achteraf want er werden zeer diepe sporen gemaakt die nog niet genoeg hersteld zijn. Beide teams gingen hier mee akkoord en kon de wedstrijd om 14.00 uur beginnen. De 120 toeschouwers stonden heerlijk in het zonnetje bij de kantine en konden gaan genieten de mooie en spannende wedstrijd.

Na de aftrap bleek VZV een goed spelende ploeg te zijn. Duinker had zijn tactiek veranderd en liet zijn mannen 4-4-2 spelen. Hierdoor kon de tegenstander achterin vrij voetballen maar wel tot het middenveld waar Oosterend ze opwachten. Dit ging prima en alles werd goed dichtgehouden. Na een kwartier kwam de thuisploeg beter in het spel en kreeg een opgelegde kans. Yorgo Helleman kwam oog in oog met de keeper, zijn inzet werd gekeerd door de sluitpost. Aan de andere kant moest keeper Daniel Groszpietsch ook twee keer ingrijpen en dat deed hij uitstekend. Zo ging het spel heen en weer op het hobbelige veld en waren beide partijen rustig op zoek naar de openingstreffer. Deze werd voor rust niet gemaakt en met 0-0 ging men de rust in.

Beide teams gingen ongewijzigd de tweede helft in. Duinker had zijn mannen toegesproken en wilde wat meer pit en strijd zien, dat gebeurde ook. In het eerste kwartier ging het gelijk op en was VZV twee keer zeer dichtbij de treffer maar hun vizier stond niet op scherp. Na twintig minuten waren er twee wissels toegepast. Met het inkomen van Danny Vlaming en Merijn Bakker was er wat meer lengt voorin en dat was goed te merken. Oosterend nam het initiatief en drukte de mannen van VZV naar achteren. Af en toe moesten ze ingrijpen en dat schroomde ze ook niet, dit ging stevig maar niet onsportief. In het laatste kwartier gaf Oosterend nog wat gas bij en ze waren een aantal keer dichtbij een treffer. Zo kon Danny Vlaming bijna binnen tikken nadat de keeper een vrije trap los liet, zijn inzet ging via de paal achter. Een vrije trap van Bart de Lugt suisde net over de lat en een inzet van Helleman ging van dichtbij net naast. Het was wachten op de voorsprong voor Oosterend maar de bal wou er niet in. Ook was het oppassen dat de counters van VZV niet tot een treffer leiden. Het was spannend tot de laatste seconden maar gescoord werd er niet. Voor beide ploegen een verdiend punt waar Oosterend baalde dat ze het net niet konden vinden. Maar ook blij dat ze van de hatelijke nul af zijn. Komende zondag speelt Oosterend wederom thuis en komt Dirkshorn op bezoek, aftrap om 14.00 uur.

The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2