Afbeelding

Gemeente peilt behoefte zomerkampen Texelse jeugd

Politiek

De gemeente Texel wil de behoefte aan zomerkampen voor de jeugd in kaart brengen. In de periode van maandag 26 september tot maandag 31 oktober 2016 wordt daarvoor een online enquête afgenomen. Texelse ouders met kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar en tieners (12 tot 16 jaar) worden opgeroepen de enquête in te vullen. Wethouder Huisman: " Des te meer mensen de enquête invullen, des te beter wij een beeld krijgen van de behoefte die er is aan zomerkampen. Daarom roep ik mensen op een aantal minuten te besteden aan het invullen ervan." Met het onderzoek wordt uitvoering gegeven aan het initiatiefvoorstel dat de raad vorig jaar indiende.

De drukke zomermaanden zijn voor veel ouders op Texel een uitdaging: dit is de periode waarin een groot deel van de jaarinkomsten verdiend worden en de kinderen zijn vrij zijn. Aldus de gemeenteraad die vorig jaar een initiatiefvoorstel aannam waarin zij het college opdracht gaven samen met Artex, Young4ever, de Sportraad en andere organisaties te onderzoeken of het mogelijk is om uiteenlopende nieuwe zomerkampen voor Texelse kinderen te organiseren. De raad wil graag dat  alle Texelse kinderen tussen de 6 en de 16 jaar één of twee weken gratis of tegen een laag tarief naar een Texels zomerkamp moeten kunnen gaan. Met name de zomerstop bij verenigingen en het feit dat de kinderen niet op vakantie kunnen door het seizoensgevoelige karakter van de werkzaamheden van hun ouders, kunnen een reden zijn om zomerkampen aan te bieden.

Uw mening laten weten?
Wilt u laten weten hoe u erover denkt? Vul de online vragenlijst in. U kunt de vragenlijst ook anoniem invullen. De vragenlijst wordt eveneens via Facebook, Twitter en via kanalen van derden verspreid. Aan de hand van de resultaten wordt er voor de gemeenteraad een voorstel gemaakt voor een invulling aan Texelse zomerkampen in 2017. www.zomerkampentexel.nl

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 9 uur geleden 9
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30