De kat wordt over het muurtje geduwd.
De kat wordt over het muurtje geduwd.

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Honden belagen kat op Binnenburg

Politie

Op Youtube gaat momenteel een filmpje rond waarop te zien is hoe een kat aan de Binnenburg in Den Burg door twee loslopende honden te grazen wordt genomen.

Te zien is hoe de kat op het muurtje van de kerk langs de Binnenburg wordt gezet om aan de honden te ontkomen, daarna op het muurtje door de honden wordt belaagd en vervolgens over het muurtje wordt geduwd. Te zien is ook hoe de man die de kat over het muurtje duwt door anderen wordt aangesproken.

Dat gebeurde afgelopen zondag. De politie werd erbij gehaald en die bracht de kat voor onderzoek naar de dierenarts. Het dier had volgens de dierenarts lichte verwondingen en was gestrest.

De eigenaren van de twee honden hebben laten weten dat zij in eerste instantie met de honden op de ijsbaan aan het lopen waren. De honden werden aangelijnd toen ze bij het bruggetje kwamen, waarna de kat voorbij kwam. "Op dat moment zijn allebei de halsbanden gebroken en gingen de honden achter de kat aan."

Op de Binnenburg was de eigenaar weer bij de honden en bracht hij volgens de eigenaresse de kat in veiligheid door hem over de kerkmuur te duwen. "Ik ben zelf op zoek gegaan naar de kat, maar ik heb het dier niet meer kunnen vinden." Volgens de eigenaresse is het niet terecht als zij als mishandelaars van de kat worden gezien.

Via de dierenarts is de kat inmiddels terug bij de eigenaar. Of het nog tot nader onderzoek komt, was volgens de politie niet te zeggen.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 14 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3