Willekeurige lammetjes bij een kolk
Willekeurige lammetjes bij een kolk Foto: JUSTINSINNER.NL

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Hond bijt lam Hoge Berg, eigenaren gezocht

Landbouw / Visserij

Een waarschijnlijk donkere herder heeft in het Hogeberggebied een lam van Schapenbedrijf De Waddel gisteren flink gebeten en een kolk ingejaagd. De eigenaren - een Duits stel van een jaar of veertig - zijn vervolgens vertrokken. Jan-Willem Bakker van De Waddel wil graag met deze mensen in contact komen. Het lam heeft het gelukkig overleefd.

Het gebeurde tegenover de hoek Doolhof-Schansweg, onderaan de Hoge Berg. Het Duitse stel heeft daar gesproken met een Texelse. Het zijn twee mensen van rond de 40 jaar oud die daar wandelden. Een andere hond stond aan de lijn met de man, dit was ook een herder, maar dan de gebruikelijke kleur. De dader was in het land en de vrouw had de hond weer te pakken. De vrouw had waarschijnlijk halflang haar en had een lange jas aan, mogelijk gekleurd. "Twee andere getuigen, die iets later langskwamen, zagen het stel voor het perceel staan toen de hond alweer uit het land was. De hond was erg wild en wilde terug naar de schapen. Toen wij arriveerden nadat we waren geïnformeerd, was het stel vertrokken. Ze hebben waarschijnlijk niet in de gaten gehad dat er een lam toch ernstig is gebeten en gewond was. Wie herkent het signalement en brengt ons in contact met de eigenaren van de hond? Ook gisteren ging er een hond tussen de schapen, toen bij een buurman. Ook hier werd een schaap gebeten. Beste mensen: houd uw hond aan de lijn", schrijft Jan-Willem op Facebook.

Jan Willem laat weten hoe het inmiddels met het jonge dier gaat: "vanavond lag het lam aan de grond en kon ik hem zo pakken. Lelijke wond op z'n rug en leek erg in shock. Pijnstilling en antibiotica op advies van de dierenarts. Morgen zien we weer."

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 6 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 12 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1