Massage- en yogatherapeute Laura Neefjes.
Massage- en yogatherapeute Laura Neefjes.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

GEZOND & FIT

Laura Neefjes: Yoga heeft veel te bieden

Gezondheid

Minder pijn, rust, ontspanning, meer energie en ruimte in de gewrichten. "Yoga heeft veel te bieden.", zegt massage- en yogatherapeute Laura Neefjes. Dinsdag 13 november start ze in de Praktijk voor Fysiotherapie en Beweging aan de Wilhelminalaan haar yogalessen voor de fysiek minder belastbare deelnemer/client.

Yoga betekent het in balans brengen van lichaam en geest. Laura: "Er is niets zweverigs aan. Je bent bewust bezig met je lichaam en je ademhaling. Ademen en zitten doen we de hele dag al." Je hebt actieve en milde vormen. De actieve is fysiek best intensief, de yoga die ik geef is mild. Ik leer je bewust te zijn van je eigen lichaam. Hoe je goed kunt ademen, klachten kunt verminderen, pijn kunt verzachten en spanning verlagen. Stress kun je voelen, bijvoorbeeld in je nek en schouders. Yoga leert je om dat te verminderen. De combinatie van bewegen en ademhalen zorgt voor rust en ontspanning. Er is niets moeilijks aan, iedereen kan het. Tijdens deze lessen werk je zelf aan een beter gevoel in je lijf, en het sluit goed aan bij fysiotherapie.

De lessen richten zich op mensen met chronische vermoeidheid of pijn, bijvoorbeeld aan rug of andere gewrichten, blessures, mensen die moeilijk kunnen lopen of met een andere lichamelijke beperking. En voor mensen die het prettig vinden om op een heel rustige manier te bewegen.

Vanuit zittend op een stoel gaan we alle gewrichten heel rustig bewegen. Bewegen is belangrijk zeker als het niet meer zo makkelijk gaat. Samen gaan op weg naar een gezonder en gelukkiger lijf.

De yogalessen vanaf 13 november zijn elke dinsdag van 13:45 tot 14:45 uur in de Praktijk voor Fysiotherapie en Beweging. Goed bereikbaar, ook voor mensen die (tijdelijk) in fysieke zin minder belastbaar zijn.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 8 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45